NKC ’51 wacht spannende laatste laatste competitieronde na zure nederlaag tegen AVO

Na het zure verlies tegen Ritola in Zuidlaren en een speelvrije weekend trof NKC ‘51 afgelopen zaterdag bekende tegenstander AVO in Assen. Als de Nijverdallers wisten te winnen doet het goede zaken in de strijd om handhaving, maar ook AVO is nog niet zeker van klassebehoud. Zij kunnen zich definitief veilig spelen bij een overwinning. AVO heeft de laatste wedstrijden een goede reeks neergezet, daar waar NKC ‘51 worstelt met haar vorm en veel moeite heeft om punten binnen te slepen.

Zoals vaker dit seizoen ging NKC ‘51 voortvarend van start, binnen enkele minuten kwam de ploeg met goed en dynamisch spel op een 1-3 voorsprong. De thuisploeg uit Assen werd goed dichtgehouden en had veel moeite met de afronding, daarom was het zonde voor NKC ‘51 dat de voorsprong niet verder uitgebouwd kon worden dan 1-4. Vanaf dat moment kwam AVO beter in haar spel en verzaakte NKC ‘51 om het verschil groter te maken. Tot aan 5-7 bleef de marge twee, waarna een spannende strijd zou ontstaan. NKC ‘51 leek met een voorsprong te gaan rusten, maar met twee snelle doelpunten achter elkaar bracht AVO de wedstrijd weer volledig in evenwicht, ruststand 7-7.

In de tweede helft zou het tot het einde stuivertje wisselen worden. Beide teams kwamen scherper uit de kleedkamer en scoorden om en om tot 10-10. Nadat AVO wederom de gelijkmaker wist te maken leek dit het startsein om het initiatief over te nemen, AVO kwam voor het eerst op voorsprong bij 11-10. Het spel van NKC ‘51 werd erg statisch en AVO had het verdedigend goed onder controle. Toch waren de Assenaren niet in staat om hun voorsprong te vergroten en zo kon NKC ‘51 toch aanhaken bij 11-11. In een spannende slotfase leken AVO en NKC ‘51 de punten te gaan delen, bij een stand van 13-13 kwam AVO vijf minuten voor het einde weer op voorsprong, 14-13. AVO bleek niet meer in staat om te scoren en NKC ‘51 kreeg nog enkele goede mogelijkheden om er een punt uit te slepen. Helaas mocht dit niet baten en dit betekende dat NKC ‘51 weer met een zuur verlies richting Nijverdal moest. Eindstand 14-13.

Komend weekeind speelt NKC ‘51 de laatste regulier competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen Sparta uit Zwolle. In deze finale zal er samen met de Zwollenaren gestreden worden om directe handhaving in de Overgangsklasse. Aanvang 16:00 uur. Mocht NKC ‘51 verliezen, dan heeft het nog een laatste kans in een beslissingswedstrijd.