VV Manderveen in finale nacompetitie tegen EMOS na dubbele cijfers tegen SV Bredevoort

VV Manderveen kan zondag voor het eerst sinds dertig jaar weer promoveren. Op Sportpark de Reuvekamp in Fleringen staat er tegen EMOS een plek in de 4e klasse op het spel.

Een ontketend VV Manderveen liet afgelopen weekend in de halve finale van de nacompetitie geen spaan heel van SV Bredevoort. Met een 11-0 zege showden de Manderveners hun promotie-aspiraties.

Rode rook

In aanloop naar de wedstrijd was duidelijk dat het voor Manderveen menens was. Waar het in de competitie de afgelopen weken nogal eens aan pure scherpte en winnaarsmentaliteit ontbrak, werd de ploeg door trainer Thijs Masselink duidelijk gemaakt dat in deze fase van het seizoen de prijzen worden verdeeld. Nadat het sportpark in de rode rook werd gezet door de supporters, kon de wedstrijd beginnen. De damp was nog niet opgetrokken of Kevin Huzink trof al doel in de tweede minuut van de wedstrijd. Wout Wesselink, tot drie maal toe Thomas Steggink zorgden, voor de rust al voor de 5-0 voorsprong. De puntgave assists van Kas Rikmanspoel en Cees Peterman mogen hierbij niet onbenoemd blijven.

Hoge druk

Na de rust ging de thuisploeg door met scoren. Gesteund door zijn fanclub wist Jorn Heidkamp kort achter elkaar de zesde en zevende binnen te schieten. Laatstgenoemde goal werd opgezet via een puntgave assist van Gerrit Schoneveld. Ontketend als het was zocht Manderveen naar de dubbele cijfers. Gijs Wesselink zorgde voor de achtste treffer en Kevin Huzink joeg de 9-0 tegen de touwen. Dat het publiek ‘tien, tien, tien’ scandeerde was voor de ploeg andermaal een teken de gashendel verder open te draaien. Met hoog druk zetten en mooie aanvalsopzetten van achteruit was het Kevin Huzink die de 10-0 en even later ook de 11-0 op het scorebord zette.

Met deze overwinning liet Manderveen zien wat haar aspiraties zijn, namelijk het spelen van 4e klasse-voetbal in het komende seizoen. Deze overwinning is de verdienste van de hele selectie, behalve de spitsen liet ook de achterhoede zijn scherpte zien met kordaat ingrijpen en goed opbouwend spel.