Zwart Wit

Korfballers Zwart Wit verliezen van Rheko, maar handhaven zich alsnog in de 2e klasse

Voor de korfballers van Zwart Wit was de laatste speelronde één met veel gezichten. Bij aanvang van deze speelronde verbleven zij op de voorlaatste plaats wat hiermee degradatie zou betekenen.
In het laatste speelweekend op sportpark de Mors, was Rheko uit Rheden de tegenstander. De heenwedstrijd was geeindigd in een 14-12 overwinning voor de club uit Rheden.

In een gewijzigde opstelling begonnen de Deldenaren vol goede moed. Maar het waren de bezoekers uit Rheden die voortvarend aan de wedstrijd begonnen en zij starten voortvarend. Elk eerste schot ging door de korf en zij namen dan ook brutaal een 1-6 voorsprong. Deze werd in de eerste helft uitgebouwd naar een 6-12 voorsprong bij rust.
Na de hervatting tapten de zwart-witten uit een ander vaatje, en bij een 6-13 achterstand kregen zij meer grip op de tegenstander. Langzaam maar zeker kroop Zwart Wit dichterbij en via een 8-13 en 12-14 tussenstand werd er 5 minuten voor het einde een 16-16 tussenstand bereikt.
In de laatste minuut voor het einde floot de arbiter van dienst voor een strafworp voor de bezoekers uit Rheden en zo kregen zij een 16-17 overwinning in de schoot geworpen.

Na de wedstrijd kwam het bericht door dat Zwart Wit alsnog de landelijk beste nummer 7 was, waarbij alsnog handhaving is gerealiseerd.

Daarnaast stond de laatste wedstrijd van het seizoen in het teken van het afscheid van de trainersstaf van de selectie. Zowel Rudi Struijk, als Imko Smit en Tom Alberts nemen afscheid van de selectie van Zwart Wit. Met ingang van komend seizoen zullen zij onder leiding staan van Samantha Jonkman (1e) en Debby van Koningsveld (2e).