Voor het eerst sinds 31 jaar promotie voor VV Manderveen

VV Manderveen heeft zondagmiddag voor het eerst sinds 31 jaar promotie naar een hogere klasse weten af te dwingen. In een enerverend duel werd in Fleringen met 0-3 afgerekend met EMOS. Zoals elke week, maar deze wedstrijd in het bijzonder, werd Manderveen gesteund door een grote groep supporters, die met fietsen, auto’s en zelfs bussen afreisden naar Fleringen. Op neutraal terrein moest in een onderling duel met EMOS worden bepaald of Manderveen zich volgend jaar een vierdeklasser mag noemen. De start was voortvarend voor de Manderveners. Na een kwartier onderschepte Thomas Steggink de bal van de keeper en schoof de terechte 0-1 binnen. Na speldenprikken over en weer liet Manderveen opnieuw haar tanden zien. Even was het balen toen Wout Wesselink zijn schot gekeerd zag worden door de keeper, maar nog in dezelfde aanval schoot Thomas Steggink zijn tweede binnen. Ditmaal via een rebound, hij had één balcontact voor zijn doelpunt namelijk de paal geraakt. EMOS beet in het verloop van de eerste helft meer van zich af en zag dit beloond worden met enkele goede doelkansen, welke niet succesvol bleken. Het was kort voor rust echter Kas Rikmanspoel die de ogen op zich gericht zag. Hij werd hard aangepakt door zijn tegenstander en sloeg van zich af. Dit laatste werd opgemerkt door de scheidsrechter, met een rode kaart tot gevolg. Met een man minder hield Manderveen tot de rust heel goed stand, want de grootste kans was nog voor Wout Wesselink. Zijn zwakke inzet belandde echter in de hand van de keeper. Met een 0-2 tussenstand doken beide ploegen achter de thee.

Na de rust was het direct spektakel. Een handbal van Luuk Withag leverde EMOS een strafschop op. Doelman Job Kuipers had echter oog voor de schijnbeweging van de penaltynemer van EMOS en ging de goede hoek in. Een redding die de roodhemden extra vertrouwen gaf in een goede afloop. In het verloop van de wedstrijd waren er kansen aan beide zijden, maar had Manderveen met een man minder, de meeste aanspraak op een doelpunt. Deze zou tien minuten voor tijd volgen. Gijs Wesselink was nog maar net ingevallen voor spits Thomas Steggink, die na de zomer bij Stevo voetbalt, en hij punterde de bal op karakteristieke wijze achter de keeper. Met nog enkele minuten te gaan kwam de 0-3 voorsprong niet meer in gevaar. Manderveen mag zich na de zomer opmaken voor de vierde klasse. Het heeft voor het eerst sinds 31 jaar promotie weten af te dwingen. Een prestatie waar de gehele selectie, maar ook de vrijwilligers en de supporters enorm trots op mogen zijn!