VV Reutum dwingt promotie af naar de 2e klasse!

Het is tegen de klok van 11.35 uur als de eerste spelers van Reutum 1 voorzichtig de Kottenbrei weten de bereiken. In de kantine zijn alle voorbereiding al getroffen om straks richting de velden van BWO te vertrekken. Het wordt drukker en drukker in kantine waarna het eerste elftal zich even terugtrekt in de bestuurskamer. De wedstrijdbespreking was duidelijk, helder maar ook emotioneel. De laatste puntjes zijn op de “i” gezet waarna de spelers, begeleiders, spelersvrouwen, bestuursleden zich naar de bus laten leiden. Rond de klok van 12.24 uur zetten de eerste 2 propvolle bussen zich in beweging richting Hengelo. Eenmaal aangekomen in Hengelo ontstaat er door de vele meegereisde Reutum supporters al gelijk een heerlijke voetbalsfeer. Dit wordt nog extremer als tegen 13.20 uur ook bus 3 en 4 uit Reutum arriveren.
Waarschijnlijk zijn er nog wel wat mensen in Reutum, maar deze zijn waarschijnlijk op één hand te tellen. Als de spelers rond 13.30 uur aan de warming-up beginnen worden ze vol passie toegejuicht door alle al aanwezig Reutum supporters. In de warming-up ziet Jordi dat het niet gaat met zijn enkel waardoor hij noodgedwongen deze pot aan zich voorbij moet laten gaan. Maurice die al gelijk vol in de warming-up was meegegaan komt hierdoor voor Jordi binnen de lijnen.

Vlak voor de wedstrijd is de spanning te snijden. Een laatste plasje, nog wat bemoedigende woorden van de trainer en dan mogen ze los. Rondom het veld ontploft het. Rookbommen, vuurwerk, fakkels, en heel, heel veel supporters uit Reutum zorgen voor een perfecte voetbalsfeer. De tegenstander van vandaag Avanti Wilskracht begint scherper en ziet al snel een eerste inzet hoog over de ballenvanger verdwijnen. Reutum heeft het lastig in deze fase en weet maar moeilijk de voorwaartsen te bereiken. De ploeg uit Glanerbrug weet elkaar gemakkelijker te vinden waardoor Reutum vooral aan het tegenhouden is. Beetje bij beetje weet de ploeg uit Reutum zich onder de druk uit te voetballen. Het zijn Jord en Jaap die de keeper van Avanti voor de eerste keer deze middag tot een redding dwingen. Toch lijkt de 0-1 voor Avanti te vallen als een voorzet door spits Bosman prima wordt ingekopt. Maar zoals wel vaker de laatste weken is het Wout Slaghekke die eveneens met het hoofd redding brengt. Als een hard schot, uit de rebound, door Wout Mensink ook even met het hoofd wordt verdedigd blijkt de vesting van Reutum beetje bij beetje meer body te krijgen. Reutum krijgt steeds meer vertrouwen en ziet dat Avanti nu ook verdedigend vol aan de bak moet. De supporters hebben er even op moeten wachten maar na 26 minuten breekt Reutum de ban.
Een aanval die opgezet wordt op eigen helft beland uiteindelijk rond de middenlijn bij Sam voor de voeten. Uit zijn ooghoeken ziet hij Mark vertrekken. Met buitenkantje rechts wordt Mark door Sam de diepte ingestuurd. Doelman Scholtens denkt eerder bij de bal te zijn dan Mark, maar verkijkt zich op de snelheid van Mark. Hij probeert nog wel druk op Mark te zetten maar Mark is hem te vlug af. Vanaf puntje 16 ziet Mark het doel geheel leeg zijn, maar ziet ook dat er aantal verdedigers in de weg staan. Mark bedenkt zich niet en krult de bal hoog en met dodelijke precisie over de doelman en verdedigers. Via een stuit beland de bal tegen het nylon waarna het sportpark van BWO bijna ontploft. Reutum lijkt los als Stijn hierna dicht bij een tweede treffer is, maar een prima blok van Avanti voorkomt een tweede treffer. Hierna noodgedwongen een eerste wissel aan Reutumkant. Jurgen kan niet verder waardoor Roel binnen de lijnen komt. Na deze wissel lijkt Mark op weg naar een tweede treffer maar wordt op enkele meters van het doel prima verdedigd door Nordkamp van Avanti. Avanti probeert het wel maar komt gewoon niet lekker in haar spel. Dat komt doordat enkele bepalende spelers van Avanti volkomen aan de ketting liggen bij Maurice, Jaap en Jord. Reutum geeft weinig weg, en ziet dat het zelf kansjes krijgt. Uit een snel genomen inworp, en een prima doortikker van Stijn, is Sam met een schot al dicht bij een tweede treffer maar de bal verdwijnt rakelings naast het doel. Vlak voor de thee is het Avanti dat van zich doet spreken. Eens scherp aangesneden vrije trap vind Scholtens op de penaltystip. Zijn kopbal lijkt binnen te vallen, maar Kevin staat op de juiste plek om deze bal te pakken. Onder luid gejuich stapt Reutum met een 0-1 in de pocket richting de thee.

Avanti begint opnieuw prima aan het vervolg van deze wedstrijd. De 1-1 lijkt al snel te vallen maar het is Kevin die een lage inzet met de voet nog net weet te pareren. Avanti blijft drukken en ziet een volgende inzet via Bosman hard naast het doel verdwijnen. Maar als een duiveltje uit een doosje was daar opeens Reutum. Het is Sam die een fout in de opbouw van Avanti bijna weet af te straffen. Zijn schot van een meter of 18 verdwijnt echter rakelings naast het doel. Avanti blijft het proberen maar komt moeilijk voor het doel van Reutum. Reutum krijgt veel ruimte maar doet te weinig met deze ruimte waardoor het een spel tussen de beide strafschopgebieden lijkt te worden. Maar na ruim een uur voetbal snijdt Avanti zichzelf lelijk in de vingers. Na opnieuw een slordige opbouw bij Avanti is Mark er als de kippen bij om een balletje “breed” op te pikken. Hij lijkt hiermee opnieuw richting de doelman van Avanti af te stuiven maar Nordkamp weet Mark alleen ten koste van een overtreding te stoppen. Nordkamp die in de eerste helft ook al een kaart pakte krijgt na deze overtreding terecht zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Schoonderwoerd waardoor Avanti met 10 man verder moet. Sam legt de bal goed en streept de bal richting het vijandelijke doel. De muur doet deels zijn werk want de bal springt vanuit de muur bij Stijn voor de voeten. Stijn pikt de bal op om hem daarna kiezelhard en vol overtuiging binnen te schieten, 2-0. Reutum ruikt bloed en ziet een kopbal van Stijn in de handen van de Avanti goalie verdwijnen. Mark is de volgende die het probeert maar zijn volley vanuit een moeilijke hoek is nu nog op weg richting Enschede. En dat was het dan ook wel voor Reutum deze middag. Onbegrijpelijk maar waar weet Avanti, met een mannetje minder, steeds de vrije man te vinden waardoor het maar steeds weer ballen in de 16 van Reutum kan blijven pompen. Reutum staat als een huis en geeft eigenlijk weinig weg. Maar toch is het Avanti dat uit een hoekschop de 2-1 door Ungerer op het bord zet. Stijn die compleet is leeg gespeeld komt naar de kant, Bjorn is zijn vervanger. Ook een ander deel van Reutum loopt nu op het tandvlees, vrouwen en kinderen eerst, voetbal komt nu op een lager plan. De vele toeschouwers zien dat Avanti aan haar slotoffensief is begonnen. Voetballend komt Avanti er eigenlijk de gehele middag al niet doorheen daarom moet het vooral vanuit de tweede lijn komen. Toch lijkt de 2-2 binnen te vallen als een ziedend schot vlak voor het doel van richting wordt veranderd. Maar het geluk is deze middag aan Reutum’s zijde want de bal verdwijnt net naast het doel. Als Avanti daarna nog een schotkans naast het doel ziet verdwijnen ebt het laatste sprankje hoop weg. Dan is daar dan eindelijk het eindsignaal, ……………….Reutum naar de tweede klasse. Blijdschap, ongeloof, tranen, …………….Reutum heeft het gewoon geflikt. Het sprookje duurt maar voort.

Rond de klok van 17.45 uur draait de grote touringcar de Kottenbrei in Reutum op. Het lijkt wel of heel Reutum is leeggelopen.
Spelers en begeleiders worden via een erehaag ontvangen waarna het feest in volle hevigheid losbarst. Niet veel later draai een grote oplegger de Kottenbrei op. Ook al is Reutum niet groot toch gaan spelers, begeleiders spelersvrouwen en bestuursleden op de wagen om onder opzwepende muziek door de straten van het prachtige Reutum te worden gereden. Bij Bays stopt de oplegger omdat niet veel verder de Reutumse kermis op volle toeren draait. Na een aantal prachtige woorden van de voorzitter en hoofdsponsor Poppink worden spelers en begeleiders één voor één het grote podium opgeroepen. Het slotwoord is voor de meer dan trotse trainer waarna iedereen zich in het feestgedruis stort. Geloof me, het bleef nog lang onrustig in Reutum.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer