Bousema

BC Bousema verliest tweede wedstrijd en moet de landstitel aan SIS laten

BC Bousema heeft maandagavond in de tweede wedstrijd om het kampioenschap driebanden in Uden tegen SIS Schoonmaak niet voor een verrassing kunnen zorgen. Halverwege was de wedstrijd nog in evenwicht. Jean van Erp won overtuigend in 15 beurten van Johan Loncelle, 40-25, en Frans van Schaik trok in de 38ste beurt met 39-40 tegen Raimond Swertz aan het langste eind. In het tweede deel verloren zoel Martin Horn als Stefan Galla hun partijen van respectievelijk Eddy Merckx en Raimond Burgman.

Foto: Jaap Gönning

Van Erp begon sterk aan zijn partij tegen Loncelle en leidde na twee beurten comfortabel met 15-2. De Belg in Lochemse dienst kwam halverwege goed terug, 21-19 na negen beurten, maar kon deze stijgende lijn niet doortrekken. Van Erp maakte in de vijftiende beurt opnieuw een serie van acht caramboles en won besliste de partij.

Op de andere tafel leek er voor Frans van Schaik geen vuiltje aan de lucht. De Amsterdammer had na 22 beurten een ruime voorsprong van 19-31, maar vergat de partij snel af te maken. Door onnodige missers kwam Swertz steeds dichterbij en kwam zelfs in beurt 37 op een 39-37 voorsprong. Van Schaik maakte in de gelijkmakende beurt gelijk en toen Swertz even later vergat de partij als eerste te beëindigen besliste Van Schaik de partij.

“Ondanks de 2-2 stand stonde we wel totaal met 15 caramboles achter. Martin en Stefan moesten daarom minimaal drie punten proberen te pakken om niet afhankelijk te zijn van de gemaakte caramboles”, aldus captain Ronny Hazewinkel. Hij had het begin van zijn  beide spelers tegen respectievelijk Eddy Merckx en Raimond Burgman anders gehoopt en voorgesteld, want zowel Horn als Galla keken in het eerste deel constant tegen een kleine achterstand aan. Halverwege waren  beide partijen echter zo goed als in evenwicht. In het tweede deel bleven beide partijen tot het eind spannend, maar het waren uiteindelijk toch de spelers van SIS die aan het langste eind trokken. Eddy Merckx won in 26 beurten van Martin Horn met 40-35 en Raimond Burgman die in het tweede een paar goede series kende won in 28 beurten van Stefan Galla met 40-33.

“De uitslag is niet allen geflatteerd voor ons maar ook teleurstellend. Misschien met uitzondering van de partij van Johan Loncelle hebben wij mogelijkheden gehad om te winnen. Desondanks moet ik mijn spelers complimenten geven die het bijna onmogelijke mogelijk hebben gemaakt maar het mocht helaas niet zo zijn en ik  feliciteer dan ook de tegenstander met de cup met de grote oren.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer