Fleringen schrijft historie en promoveert naar de 3e klasse

Fleringen heeft historie geschreven op zondag 19 juni 2022. De ploeg van Hielke aan de Stegge wist na een 1-2 overwinning op SV Delden te promoveren naar de 3e klasse. Een unicum in de historie van VC Fleringen. Onder het toeziend oog van veel publiek, uit Fleringen en Delden maar ook uit andere dorpen/steden, was het uiteindelijk Fleringen dat aan het langste eind wist te trekken. SV Delden dus. Op voorhand een zeer lastige tegenstander voor Fleringen. Nog geen drie jaar geleden speelde Fleringen ook tegen deze ploeg. Na een half uur spelen stond er toen al een afgetekende 3-0 stand op het scorebord waar helemaal niks op af te dingen was. De dreiging kwam in die wedstrijd met name vanuit aanvoerder Lutke Willink en de gebroeders Wold, waar Fleringen destijds geen grip op had. In vergelijking met drie jaar geleden is er echter veel veranderd in de ploeg van Hielke aan de Stegge. Er is doorgeselecteerd en er staat een jonge ploeg met enkele ervaren kartrekkers. Na de promotie naar de 4e klasse in het seizoen 2018/2019 is de ploeg zich blijven doorontwikkelen. Dat Fleringen nu om een plaats in de 3e klasse mocht gaan spelen had niemand rekening mee gehouden. Over de opstelling van Fleringen kunnen we kort zijn. Deze is nagenoeg hetzelfde als tegen Sportclub Lochem. De enige wijziging is de basisplaats van Sjoerd Booijink op het middenveld, die weer hersteld is van een enkelblessure. Dit ging ten koste van Sander van Zutphen. Voor de rest dezelfde namen als in de vorige wedstrijd. Dus met aanvoerder Martijn Poppink centraal achterin en Simon Elshuis met Bram Meen in de voorhoede. Milan Booijink, Steven Schepers, Dries Koopman vormen het middenveld samen met Sjoerd Booijink. Op de bank Sander van Zutphen, Dylan Kuipers, Luc ter Haar, Sem Kuipers, Jasper Slaghekke en Brent van der Kamp. Bij SV Delden ook de gebruikelijke namen. Dus ook met Sven en Scott Wold, de plaaggeesten van drie jaar geleden. Om 14:00 uur geeft scheidsrechter Khalifa het beginsignaal.

In de eerste helft is het wel duidelijk wie de best voetballende ploeg heeft. SV Delden laat de bal snel van voet naar voet gaan en beschikt over veel balvaardige spelers. Fleringen heeft een uitgekiend speelplan, zakt in en probeert vanuit de balverovering snel de diepte te zoeken. Dit lukt de eerste helft een paar keer best aardig. Gezegd moet ook worden dat Fleringen een aantal spelers heeft die perfect bij dit speelplan passen. Laatste man Joost Hendrikse en zijn kompaan Van de Vegte grijpen een aantal keer goed in om te zorgen dat Bram Meen en de razendsnelle Simon Elshuis niet gevaarlijk kunnen worden. Delden laat de bal zeker makkelijk rond gaan met veel positiewisselingen. Echte grote kansen worden er door beide ploegen niet echt gecreëerd. Nadat Steven Schepers na een klein half uur in de handen van doelman Eijsink schiet is diezelfde Steven Schepers verantwoordelijk voor een kantelpunt in de wedstrijd. Sjoerd Booijink maakt de actie op het middenveld en brengt de bal bij Bram Meen, die de nummer 10  van Fleringen wegstuurt. Doelman Eijsink is te laat en de scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Aanvoerder Martijn Poppink twijfelt niet en schiet de bal binnen. 0-1 voor Fleringen. SV Delden drukt in het laatste kwartier van de eerste helft nog wat door maar verder dan een vrije trap van Scott Wold, gepakt door Bram Kamphuis, komt de ploeg van Rob Bakker niet. Fleringen vindt het allemaal wel prima en de kleedkamers worden opgezocht met een voorsprong voor Fleringen.

De tweede helft moet Delden komen om de gelijkmaker te forceren. Niet lang na het startsignaal van de tweede helft komt er een levensgrote kans voor SV Delden. Het schot van Sven Wold wordt echter fraai gepareerd door Bram Kamphuis. De tweede helft is het meer een kwestie van overleven voor Fleringen dan de eerste helft. Delden pakt voetballend het initiatief maar Fleringen zet hier veel strijdlust, energie en een goed wedstrijdplan tegenover. Nout van der Kamp komt in de ploeg voor de leeggespeelde Sjoerd Booijink. Delden drukt maar het is Fleringen dat na een uur spelen op een 0-2 voorsprong komt. Nout van der Kamp weet met een dieptepass Bram Meen te bereiken. Het fenomeen van Fleringen weet wel raad met deze kans, wacht tot linksback Diele de controle over de bal verliest, en bevindt zich plots 1 op 1 met goalie Eijsink. De bal vliegt naar de verre hoek, raakt de binnenkant van de paal en belandt in het net. De taferelen hierna zijn veelzeggend. Bram Meen die richting de harde kern van Fleringen achter de goal sprint, wisselspelers die het veld op komen en het complete team dat elkaar in de armen vliegt. Dolle vreugde voor Fleringen en een 0-2 voorsprong met nog een half uur te spelen. Fleringen verdedigt de voorsprong met man en macht en brengt nog meer snelheid in de ploeg met Sander van Zutphen en Sem Kuipers. Delden drukt en drukt maar heeft moeite om gaatjes te vinden in de compacte Fleringer defensie. Aanvoerder Martijn Poppink staat zijn mannetje, heeft geen seconde geklaagd over het feit dat hij achterin moet spelen en wint bijna al zijn duels. Waar Fleringen normaal gesproken over Jeffrey Heithuis beschikt, die met zijn kalende kruin menig bal weet weg te koppen, was het nu Gijs ´´Red Virgil´´ Koopman die bijna niet te kloppen was. De backs Wout Booijink en Tieme Koopman stonden hun mannetje en legden ongelofelijk veel energie in de wedstrijd. Ook op het Fleringer middenveld voerde onverzettelijkheid de boventoon. Steven Schepers domineert, irriteert maar is bovenal gepassioneerd. Milan Booijink, stille kracht op het middenveld, wint zijn duels en speelt elke bal naar de goede kleur. Sjoerd Booijink en Dries Koopman die lang geblesseerd waren maar ondanks dat vandaag zichzelf helemaal leeg speelden voor het team. Invaller Nout van der Kamp die dit seizoen veel pech heeft gehad met blessures maar in de tweede helft liet zien dat hij er volgend seizoen zeker zal staan. En in de voorhoede natuurlijk Bram Meen en Simon Elshuis. Jonge spelers met veel potentie. Altijd positief, meters maken voor het team en belangrijk met goals en assists. Invallers Sander van Zutphen en Sem Kuipers maakten het de verdedigers van SV Delden lastig op de counter. SV Delden maakte in het laatste kwartier nog de 2-1 via Sven Wold waardoor het nog billenknijpen werd. Fleringen toonde zich echter onverzettelijk, won bijna alle duels en speelde met een geweldige mentaliteit. Uw verslaggever kijkt in de 88e minuut een keer naar rechts op het scorebord, het staat er echt: 1-2 in het voordeel van Fleringen. De minuten gaan langzaam voorbij. Lutke Willink die weer een bal de zestien in pompt, Gijs Koopman kopt weg. Sven Wold dribbelt de zestien in en raakt de lat. Pfff daar komen we goed weg. Nog twee minuten. Scott Wold die zijn lichaam tussen de bal zet. Martijn Poppink wint het duel. ´´Sluiten´´ schreeuwt de aanvoerder van Fleringen. Het publiek houdt het niet meer maar dan is daar uiteindelijk toch het verlossende fluitsignaal van Khalifa. Ongelofelijk…….

Een waanzinnig feest barstte los. Fleringen gaat naar de 3e klasse! Er was feest in Saasveld, feest in de kantine van Fleringen en daarna feest tot in de late uurtjes bij Bruins. Een ongelofelijk knappe prestatie van de ploeg van Hielke aan de Stegge. Een overwinning van het collectief. Niet alleen van de 11 basisspelers maar ook van de rest van de selectie. Fleringen had in de nacompetitie niet de beste spelers. Wel de spelers met de beste mentaliteit en de meeste vechtlust. Hoe ver je hier mee kan komen is maar weer eens aangetoond. Nu wacht dus de 3e klasse waar tegenstanders als Luctor, Saasveldia, MVV´29 en SV Vasse op het programma zullen staan. Maar eerst een welverdiende zomerstop. VC Fleringen hoopt u volgend seizoen allemaal weer te zien en bedanken u voor de geweldige steun dit seizoen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer