NKC ’51 handhaaft zich in overgangsklasse na winst in beslissingswedstrijd

Zaterdag speelde NKC ‘51 haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen ASVD uit Dronten. Nadat beide ploegen op de zevende plaats zijn geëindigd in de competitie moest er in een beslissingswedstrijd uitgevochten worden wie er ook volgend jaar in de Overgangsklasse uit mag komen. Op neutraal terrein vond deze strijd plaats in Nijeveen, waar veel Nijverdalse supporters de reis naartoe hadden gemaakt en daarmee voor een mooie sfeer zorgden. Na een sfeeractie aan NKC ‘51-zijde mocht iedereen zich gaan opmaken voor een spannend wedstrijd, dat onder leiding stond van het goed leidende scheidsrechter duo J.C. Vries en J. Herikhuisen.

Zowel bij NKC ‘51 als ASVD was de spanning zichtbaar. In de beginfase werd er afgetast en naar mate de tijd vorderde leken de spelers de spanning van zich af te spelen. NKC ‘51 opende de score en ASVD maakte direct gelijk, 1-1. Het was zaak voor NKC ‘51 om ASVD niet in haar spel te laten komen. De formatie uit Dronten beschikt over een jonge, gretige ploeg die moeilijk te stoppen kan zijn als ze eenmaal in de juiste flow verkeren. NKC ‘51 had nog niet de juiste vorm gevonden en liep zo tegen een achterstand aan, waardoor het in de achtervolging moest. Via 1-3 en 3-5 kwam NKC ‘51 weer langszij bij 5-5. In de resterende tijd scoorden NKC ‘51 en ASVD nog éénmaal waardoor er gerust werd met een tussenstand van 6-6. De teams leken erg aan elkaar gewaagd, dat ook zichtbaar zou worden in het tweede deel van de wedstrijd.

NKC ’51, dat al wekenlang worstelt om een goede tweede helft te spelen, moest nu ook binnen twee aanvallen van ASVD twee doelpunten incasseren, 6-8. NKC ‘51 moest het in deze fase vooral van haar werklust hebben en kon voorkomen dat ASVD verder uit zou lopen. De stand werd weer in evenwicht gebracht bij 8-8 en 9-9. Vanaf dat moment ging het minder bij ASVD, NKC ‘51 pakte deze gelegenheid met beide handen aan. ASVD werd verdedigend goed onder controle gehouden waardoor NKC ‘51 uit kon lopen naar 13-9 met onder andere een waar werelddoelpunt van Gerd Nijkamp. ASVD gaf zich echter niet gewonnen, het scoren aan NKC ‘51-zijde stokte en het moest toezien hoe ASVD langzaam dichterbij kroop tot aan 13-12. Op het juiste moment scoorde NKC ‘51 tweemaal waardoor het iets meer lucht kreeg, 15-12. Die marge bleef NKC ‘51 volhouden tot aan 16-13 waarna de spannende eindfase aanbrak. NKC ‘51 verzuimde om de voorsprong te vergroten en ASVD kon weer aanhaken bij 16-15, met nog één minuut op de klok. NKC ‘51 gaf ASVD echter geen kans meer om nog tot een aanval te komen en speelde hiermee de wedstrijd volwassen uit. Eindstand 16-15.

Met deze broodnodige overwinning speelt NKC ‘51 zich na een erg lang seizoen veilig in de Overgangsklasse en komt er na vier succesvolle jaren een eind aan het trainerschap van Gert Schorn bij de Nijverdalse club. Ook Samantha Schorn, trainer/coach van het 2e team zal stoppen na dit seizoen. Komend seizoen staat de selectie onder leiding van Manfred Hofstede en Martin Kamphuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer