‘Leuk om dit met elkaar te doen’

Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van de BWG met het idee op de accommodatie van hun werkgevers een concours te organiseren. De broers Ben, Wim en Gerco Schröder raakten meteen enthousiast. De eerste editie verliep overigens niet zonder tegenslag. Hevige stortregens zorgden ervoor dat het evenement al na een dag moest worden afgeblazen. Een jaar later werd Willem Greve de eerste winnaar van de Grote Prijs met Girlpower. Net als Romp runt Tom Brinkman alweer een aantal jaren zijn eigen bedrijf, maar het evenement in Tubbergen zijn beiden trouw gebleven. Ook Jeroen Dubbeldam is er als bestuurslid nog steeds nauw bij betrokken. “Omdat het gewoon heel erg leuk is dit met elkaar te doen”, zegt Tom Brinkman. Hij was 9,5 jaar collega van Wim en Gerco bij Eurocommerce in Lochem en vervolgens 4,5 jaar in dienst bij de drie broers.

“Het is gewoon een hartstikke mooi en gemoedelijk concours. Er is altijd veel publiek, dat gratis kan komen kijken en parkeren. En ook ruiters komen er graag naar toe. Omdat er door corona nu allerlei evenementen op dezelfde data zijn, is het deze keer helaas alleen nationaal. Maar we willen Jumping Schröder Tubbergen gewoon weer op de kaart zetten en volgend jaar wordt het minimaal weer een CSI2*. Dan willen we het net als nu in de laatste week van juni houden. Dan hebben we een grotere kans op ooi weer dan in mei.” Het programma op zondag staat geheel in het teken van de ponyruiters, inclusief bixie. Brinkman’s vijfjarige dochtertje Evie is een van de deelnemertjes. Ze kijkt er naar uit om met haar al 22-jarige Shetlander Toppie een gooi te doen naar een van de prijzen. Eerder nam ze al deel aan wedstrijden in Haaksbergen, Wierden en Deldenerbroek en bij het concours van het Twentse Ros in Albergen eindigde ze zelfs als tweede.

Of ze echt in de voetsporen wil treden van moeder Emma Clark en vader Tom Brinkman is de vraag. Ze weet al goed wat ze later worden wil: “Kapper van mensen en paarden.” Evie treedt in elk geval in de voetsporen van haar nichtjes Lune en Bliss Blaauwgeers, dochters van Tom’s zus Pia. “Van pony’s kun je veel leren”, vindt Evie, die er trots op is dat ze ‘laatst heel hoog over een waterbak’ is gesprongen met haar pony. De vraag of die lief is, had niet gesteld hoeven te worden. Lachend van oor tot oor: “Jaaa…”


Tom en Evie Brinkman met de lieve pony Toppie, die zijn naam alle eer aan doet.

(C) Hippisch Twente

Om de volledige Jumping Schröder Tubbergen Special 2022 te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer