A.D.’s verslag: Uitslag niet belangrijk tussen Bruchterveld en Mariënberg

Je kon mij wegdragen. Rienk van der Veen nam na 15, 16 of 17 seizoenen afscheid van de Bruchterveld hoofdmacht. Uitgezwaaid door het eerste elftal van de Tricolores. Zijn dochtertje kwam na de mooie woorden het veld opgelopen, Rienk – bosje bloemen losjes in de hand – hield het ook niet droog. De schoonzoon van de oud-zeurvitter Henk Reinders kreeg een mooi afscheid zoals ze dat alleen kunnen in het dorp van Henk Veneman en ooit het mooiste meisje van de klas.

Door A.D.

Henk had trouwens wel geweten hoeveel seizoenen Rienk precies had gebald, hoeveel doelpunten, hoeveel uitvalbeurten en lukraak wat andere feitjes en wetenswaardigheden. Zijn excel database is talrijk, vol met statistieken waar je U tegen zegt. Maar dat geheel terzijde.

Nieuw leven

Oké, Bruchterveld won dan wel het officieuze kampioenschap van de Gemeente Hardenberg in de 3e Klasse D. Maar niemand die daar bij Mariënberg een biertje minder om dronk. Het was gewoon gezellig in Britishfield, ouwe jongens krentenbrood. Het was tevens leuk om oud-voetballer Ronald van der Vinne te ontwaren tussen de broodjes shoarma, de biertjes van Judith Altena en het mooie gezeur van al die andere oud-voetballers door. In oude vriendschappen werd weer bijzonder nieuw leven geblazen. Blauw-wit voerde in de tweede helft de boventoon, terwijl het toch echt rood-wit-blauw versus rood-zwart was. Ach, een kleinigheid houd je toch altijd.

Gewoonweg genieten

Voetbal was uiteindelijk bijzaak. Tja, we hadden kunnen winnen. We hadden ook kunnen verliezen. Voor het eerst in 26 wedstrijden speelde de thuisploeg een duel gelijk. Bijzonder. Wij waren daar mede debet aan. Bredero zei het al, het kan verkeren. Dat gebeurde dus ook. Het was gewoonweg genieten van de kleine dingen die het (voetbal)leven soms zo bijzonder maken. Mariënberg mag gewoon terugkijken op een uitstekend seizoen. Geëindigd als zesde, net onder de verrassing van deze competitie, Bruchterveld.

Keurige wedstrijd

Waar een klein dorp bijzonder groot in kan zijn. Het is dat de Risotto met verse garnalen op mij wachtte en ik, stom-stom-stom met de auto was, anders had ik, pak ‘m beet 18.00 uur, zaterdagmiddag 4 juni nog op de Noppenweide rond gehangen. Wat ik zeg, voetbal was bijzaak. De veelal jonge acteurs legden een keurige wedstrijd op de mat, maar het echte vuur was uit. Geheel tegen de verhouding in kwam Bruchterveld op de 1-0 voorsprong. Een terechte penalty werd feilloos binnen getrapt door iemand van Bruchterveld. Ik had de bril wel op maar op een afstand van bijna meter zag ik het niet geheel meer vlekkenloos. Seedorf mocht willen dat hij vroeger zo de strafschoppen binnen schoot.

Lastig seizoen

Na rust stelde Mariënberg enigszins orde op zaken. Het kwam al snel op gelijke hoogte door een schuiver van Lars van der Veen, je weet die zoon met die leuke moeder. Wat ik al verhaalde, voetbal was bijzaak. Achter dit seizoen zitten meerdere verhalen die misschien nooit het daglicht op het Westerpark hebben gehaald. De emoties stroomden even volop, lekker boeiend. Voetbal kan op de zaterdagmiddag heel belangrijk zijn en twee keer 45 minuten is er soms niets belangrijker dan het witte of zwart-witte of wat kleur leder de bal ook heeft maar dat is niet altijd zo. Mariënberg had een lastig seizoen maar overall mogen wij terugkijken op een zeer geslaagd seizoen waarover wij uiteindelijk met een goed gevoel terug kunnen kijken.

Perfecte afslutiing

Ik denk een keurige 8-, het kon misschien beter maar het kon ook vele malen slechter. Over het glas halfvol of halfleeg, ik opteer voor het eerste. Als je ziet met hoe zo’n jonge ploeg wij hebben geacteerd, hoe veel afwezigen wij soms hadden, regelmatig een half elftal misten, etcetera, etcetera. Ach, de beste stuurlui staan altijd bij ons aan de zijlijn. Vanaf de rand van het elftal is het altijd makkelijk roepen. Maar nogmaals op de Noppenweide beleefden wij als rood-zwart hart de perfecte afsluiting van, in mijn ogen, een meer dan geslaagd seizoen.

Ik zeg dikke hulde aan het elftal van trainer Arjan Visscher. Dit kan alleen maar beter worden met het potentieel wat wij hebben. Goed weekend, wij gaan genieten van de Risotto.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer