BC Bousema pakt verdiend een remise in de eerste finalewedstrijd

BC Bousema is de strijd om het Nederlands kampioenschap driebanden met een verdiende remise begonnen. Halverwege was de wedstrijd tegen de nummer 1 van de reguliere competitie, het Udense SIS Schoonmaak, nog in evenwicht. Martin Horn speelde voor tachtig aandachtige toeschouwers,uitstekende partij tegen Eddy Merckx. De Duitser sloeg in de derde beurt al toe met een serie van 12 caramboles en vanaf dag moment liep het op rolletjes en kwam de Belg deze slag niet meer te boven. Na 58 minuten en 16 beurten was het over en uit voor Merckx. Horn had slecht vier nullen achter zijn naam staan.

Foto: Jaap Gönning

Op de ander tafel bijna een kopie tussen Frans van Schaik en Martien van der Spoel, maar hier was Van der Spoel de speler die de punten binnen haalde voor zijn team. Bij de stand 12-11 in de achtste beurt, produceerde Van der Spoel een serie 12 caramboles en dit verschil bleef tot aan de zestiende beurt, 23-36, gehandhaafd. Aangezien Van der Spoel voor de vier caramboles tien  beurten nodig had, kwam Van Schaik in de 26ste beurt nog terug tot 29 caramboles.

Na de pauze kwamen de spelers van SIS prima uit de startblokken. Raimond Burgman nam tegen Anno de Kleine een kleine voorsprong, 4-7, maar sloeg in de elfde beurt middels een serie van zeven caramboles een gaatje halverwege van 14-19. Bij de stand 25-27 was het toch Burgman die profiteerde van een mindere periode van de man uit Helmond. Na een serie van zes in de 23ste beurt gevolgd door tweemaal een één, maakte hij de partij in de 25 ste beurt uit. De Kleine, die zes nullen op rij liet noteren, kwam in de nabeurt niet verder dan 1 carambole

Op de andere tafel had Jean van Erp in het eerste deel van de partij tegen Johan Loncelle geen kind aan de Belg. Hij begon met een serie van tien caramboles en ging na zeven beurten rusten met een stand van 3-23 door een serie van acht caramboles. Loncelle kwam in het tweede deel goed terug en bij de stand 18-26 leek er nog van alles mogelijk. In de twintigste beurt kwam hij zelfs langszij, 30-30. Voor de laatste tien caramboles had Lonccelle slechts twee beurten nodig, 6 en vier caramboles. Van Erp die zeven caramboles in de nabeurt moest maken kam niet verder twee caramboles.

“Dit was echt een spannende eerste finale met misschien de partij van Martin als uitzondering konden alle partijen alle kanten op. Ben blij met de remise en mijn spelers hebben aangetoond terecht in de finale te staan. Qua partijpunten staan we wel in de min, maar niets is onmogelijk”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop.

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer