De Meander en De Schaapskooi winnaars schoolkorfbaltoernooi

Op het terrein van NKC ‘51 werd afgelopen woensdag en donderdag na 2 jaar afwezigheid het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gespeeld. Hieraan deden ruim 40 teams met bovenbouwleerlingen van basisscholen uit de gemeente Hellendoorn mee.

In de poulewedstrijden werd er onder prima weersomstandigheden fanatiek gestreden om de winst en er waren veel supporters om te teams aan te moedigen. Na de laatste poulewedstrijden op vrijdag werd er in spanning afgewacht welke teams er doorgingen naar de finalerondes. In de B-poule (groep 5/6) was De Schaapskooi B1 de winnaar, gevolgd door De Rietslenke B1 als tweede en De Triangel B3 als derde.

In de A-poule (groep 7/8) ging de finale tussen De Meander A1 en De Wingerd A1, waarbij De Meander de beste bleek. De Bongerd A2 ging er met de derde prijs vandoor. Wethouder Peter Lage Venterink deelde de prijzen uit aan de prijswinnende teams.

Naast prestatie is sportiviteit en respect ook erg belangrijk bij sport en daarom wordt elk jaar de Fair Play-award uitgedeeld aan het meest sportieve team. De prijs ging dit jaar naar De Meander B1 en Reggewijs A2 en deze teams kregen de prijs uit handen van Bernd Slettenhaar namens de BLOS.

NKC ‘51 kan dankzij het enthousiasme van alle teams en supporters en de inzet van de scheidsrechters, het kantinepersoneel en alle andere vrijwilligers weer terugkijken op een geslaagd toernooi. Foto’s van beide dagen zijn te vinden op www.nkc51.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer