Equestrian Hospitality Group bij CSI Twente voor het eerst in actie

Het CSI Twente 2022 betekent het debuut voor de Equestrian Hospitality Group. Het is een nieuw samenwerkingsverband tussen de cateraars Partycentrum Ensink en Bistro Bels uit Weerselo, Brood met Spelen uit Almelo en Ben Lutke Veldhuis, voormalig uitbater van ‘t Holscher uit Saasveld. Maarten Ensink legt uit waarom de partijen vanaf nu de inwendige mens tijdens het klassieke evenement gaan verzorgen. “We hebben het zeven jaar lang samen gedaan met Tom Leuveld, maar hij gaf aan zich meer te willen focussen op festivals. Zelf wilde ik wel graag door. Het CSI is een toonaangevend evenement en het is mooi daar onderdeel van te mogen uitmaken. Het gaat er ook niet alleen om sport, heel veel mensen komen er bijvoorbeeld voor de feesten. Dat kun je niet allemaal alleen verzorgen.”

Robert-Jan Steenhagen van Brood met Spelen studeerde jaren geleden samen met Maarten Ensink aan de hotelschool. In Ben Lutke Veldhuis, zelf jarenlang de cateraar op het Erve Maathuis, vond het tweetal een oudgediende die prima thuis is in het vakgebied. Robert-Jan Steenhagen: “Ben vindt het mooi om ons te helpen en zijn kennis met ons te delen.” En Ensink: “Hier hebben we een goed gevoel bij. We kunnen elkaar zo scherp houden en elkaar versterken. De kwaliteit staat voorop.” De entree van de Equestrian Hospitaly Group leidt tot een aantal veranderingen bij het CSI Twente. Het strodorp was altijd een Grand Café en wordt nu Brasserie De Tuin met een vernieuwde menukaart. Voor de VIP’s wordt in plaats van het klassieke buffet nu een ‘menu degager’ (vorkjesdiner) geserveerd. Centraal in de VIP-hospitality keert het ereterras terug.


Vanaf links Ben Lutke Veldhuis, Maarten Ensink en Robert-Jan Steenhagen kijken uit naar hun eerste gezamenlijke optreden op het Erve Maathuis. Foto © Marieke Dijkhof.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer