Extra dag springen bij Jumping Schröder Tubbergen

De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie heeft moeten besluiten een extra wedstrijddag aan het programma toe te voegen. Er wordt nu al op woensdag 29 juni begonnen. Op de terreinen van de broers Schröder wordt mede vanwege de gevolgen van ‘corona’ dit keer eenmalig een nationaal concours afgewerkt. Maar het wedstrijdschema zit desondanks goed vol. De eerste dag wordt ingevuld door de rubrieken voor vier- en vijfjarige springpaarden en proeven voor de klassen M en Z. Donderdag 30 juni komen de klassen M en Z opnieuw in actie, gevolgd door de deelnemers in de klasse ZZ en de nationale wedstrijd over 1,40 meter. De klassen B, L en (nogmaals) M verschijnen op vrijdag 1 juli in de ring.

Grote Prijs op zaterdag
Het hoogtepunt van Jumping Schröder is dit keer op zaterdag. Dan vormt de Grote Prijs van Tubbergen over 1,40 meter met een aansluitende barrage over 1,45 meter het slotstuk van de toprubrieken, nadat eerder op de dag de deelnemers op nationale parcoursen over 1,30 en 1,40 meter zijn gesprongen. Onder de combinaties zijn er ook diverse uit de gemeente Tubbergen. Voor Gerco Schröder is het evenement een pure thuiswedstrijd, voor regiotoppers als Bas van der Aa en Eric ten Cate is het nauwelijks anders. En dat geldt uiteraard ook voor Tom Brinkman, medeorganisator van het eerste uur. Matt Garrigan, Linda Portychova, Jodie Hall McAteer en Zoë Osterhoff hebben momenteel de BWG Stables als thuisbasis en zijn er uiteraard ook op gebrand de hoofdprijs op zaterdag 2 juli in Tubbergen op stal te houden. Voor de ponyruiters is het zondag 3 juli feest, want die is grotendeels ingeruimd voor hun springrubrieken en de bixie. Jumping Schröder Tubbergen wordt die dag afgesloten met het Masterspringen in de klassen L, M en Z.

Zie ook www.jumpingschrodertubbergen.nl


Marc Houtzager was in 2019 met Sterrehof’s Dante de laatste winnaar van de Grote Prijs in Tubbergen.

(C) Hippisch Twente

Om de volledige Jumping Schröder Tubbergen Special 2022 te lezen, klik hier!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer