Fleringen stunt in Lochem en speelt finale om promotie naar 3e klasse

Op woensdag 15 juni was het zover. Fleringen mocht in de halve finale van de nacompetitie aantreden tegen Sportclub Lochem om een plaats in de finale te proberen af te dwingen. Voor Fleringen is het eigenlijk al een seizoen dat niet meer stuk kan. Een fantastisch seizoen voor de ploeg van Hielke aan de Stegge met een zeer knapper derde plaats als gevolg. Geweldige overwinningen tegen bijvoorbeeld La Premiere, KOSC en UD Weerselo. Het was genieten dit seizoen op sportpark ’t Reuvekamp. Tegenstander Lochem speelt al jaren derde klasse maar heeft het dit seizoen zwaar. Er werd al tijden niet meer gewonnen en de club in de meer dan 34000 inwoners tellende stad wankelt. Interessant voor de toeschouwers om te zien hoe deze wedstrijd zich zou gaan ontwikkelen. Bij Fleringen goed nieuws uit de ziekenboeg. Sjoerd Booijink en Nout van der Kamp waren fit genoeg om weer op de bank plaats te nemen. Jeffrey Heithuis is helaas nog steeds geblesseerd en zal dit seizoen ook niet meer in actie komen. Bij Fleringen, dat zoals de laatste weken aantreedt in een 4-3-3 formatie, dus de gebruikelijke namen. Het centrale duo met Gijs Koopman en aanvoerder Martijn Poppink en Tieme Koopman met Wout Booijink op de back posities. Op het middenveld Milan Booijink geflankeerd door Steven Schepers en de weer fitte Dries Koopman. In de voorhoede zien we Simon Elshuis, Bram Meen en Sander van Zutphen. Bankzitters zijn Brent van der Kamp, Sem Kuipers, Jasper Slaghekke, Dylan Kuipers, Luc ter Haar, Sjoerd Booijink en Nout van der Kamp. Tegenstander Lochem draait moeizaam maar kon deze week toch nog een meevaller noteren. Aanvoerder Thomas van der Worp was na lang blessureleed weer fit en begon ook direct in de basis in het hart van de defensie. Het gevaar bij Sportclub Lochem moet verder vooral komen van de man met nummer 11, Ruben Boonk is zijn naam. Tevens is de 17-jarige Jules Franssen iemand om in de gaten te houden. Om 19:00 uur geeft scheidsrechter Harmelink het beginsignaal. 

De beginfase is het aftasten voor beide ploegen. Sportclub Lochem zakt in en lijkt wat angstig af en toe. Fleringen probeert vanaf het begin de duels fel in te gaan en op die manier de toon te zetten. Na een minuut spelen raakt scheidsrechter Harmelink geblesseerd waarna assistant Broekhuis het over neemt. Nadat met tien minuten spelen eerst een schot van Bram Meen gekraakt werd komt er na twintig minuten de beste kans voor Fleringen. Steven Schepers ontvangt de bal terug na een fraaie een-twee met Bram Meen en schiet de bal rakelings langs het doel van Gertjan Kuiper. Met een half uur spelen ook een kans voor Lochem maar Gijs Koopman weet het venijnige schot van Ruben Boonk knap te pareren. Fleringen speelt met meer zelfvertrouwen dan Sportclub Lochem, wint meer duels maar echte 100% kansen zijn er niet echt te noteren in het eerste bedrijf. Bram Kamphuis moet na een dik half uur spelen voor het eerst pas echt in actie komen om een afstandsschot van aanvoerder Van der Worp te pareren. Hierna is ook Fleringen gevaarlijk via Bram Meen die kiezelhard op de paal schiet maar wordt afgefloten wegens een overtreding. De kleedkamers worden opgezocht met een 0-0 tussenstand. 

In de tweede helft starten beide teams ongewijzigd. Meteen na rust breekt Fleringen meteen uit via Bram Meen maar het geplaatste schot kan gekraakt worden door rechtsback Schooltink. Ook Sportclub Lochem breekt niet veel later uit maar invaller Jesse Boonk ziet zijn schot gekraakt worden door Gijs Koopman. De wedstrijd is in de tweede helft een stuk opener dan in de eerste. Simon Elshuis trekt na een uur spelen naar binnen en schiet met links in de handen van Gertjan Kuiper. Hierna wordt Simon Elshuis gewisseld voor de weer herstelde Nout van der Kamp. Lochem zet aan in de tweede helft en Fleringen wordt steeds vaker teruggedrukt. De rappe invaller Lars Boonk is meermaals een plaag voor zijn directe tegenstander Tieme Koopman. Zo ook in de 70e minuut als de voorzet van Boonk net niet binnen kan worden gelopen. Fleringen is mentaal echter sterk en weet zich knap te weren. Na een kleine tachtig minuten wordt Sander van Zutphen vervangen door Sem Kuipers. Aan beide kanten komen er nog een aantal kleine kansjes. Zo is Bram Meen nog een keer dichtbij maar raakt de bal niet vol genoeg en aan de andere kant is spits Nick Brigg net te laat om goed te kunnen afdrukken namens Sportclub Lochem. Verlengen dus! 

In de verlenging komt Sjoerd Booijink in de ploeg voor Dries Koopman. Net nadat de 97e minuut is aangebroken wordt Sem Kuipers weggestuurd door Steven Schepers. Sem Kuipers ontdoet zich op snelheid van zijn directe tegenstander en dribbelt het strafschopgebied binnen. Met een strakke bal weet hij invaller Nout van der Kamp te bereiken die de 0-1 binnenschiet. Een vreugde explosie bij spelers/staf en ook de massaal meegereisde supporters uit Fleringen. Kan Fleringen de overwinning binnenslepen? Een aantal minuten na de openingstreffer volgt bijna de 0-2 als Wout Booijink met een voorzet het hoofd van Bram Meen bereikt maar de Fleringer spits de bal rakelings naast kopt. Fleringen kruipt hierna door het oog van de naald. Linksbuiten Boonk kopt een voorzet richting de tweede paal maar voor een leeg doel weet geen enkele speler van Lochem de bal binnen te lopen. Hierna een zeer bijzondere situatie als Sjoerd Booijink wordt diep gestuurd, alleen op het doel af kan maar de scheidsrechter plotseling fluit vanwege een geblesseerde speler die op de grond ligt. De tweede helft van de verlenging begint voor Fleringen niet goed. Nout van der Kamp kan inrukken met twee keer geel. Wat er zich precies heeft afgespeeld is tot op heden nog steeds niet duidelijk. Een duel op het middenveld. Nout van der Kamp die naar de grond gaat. Geen speler in de buurt maar de scheidsrechter beoordeelt het als natrappen. Je hebt er mee te dealen. Gesterkt door de man-meer situatie gaat Sportclub Lochem op zoek naar de gelijkmaker. Met Ruben Dissel wordt er een fysiek sterke extra spits ingebracht en dit loont zich al na een paar minuten. Een afstandsschot wordt in eerste instantie nog gepareerd door Bram Kamphuis maar Dissel weet al vallend de bal alsnog binnen te werken. 1-1. Dit keer zijn het de blauw-gelen van Sportclub Lochem die gek worden van vreugde. Wat volgde was nog tien minuten lang billenknijpen. Sportclub Lochem probeert aan te zetten en toch nog de 2-1 te scoren. En wat voor puzzel heeft Hielke aan de Stegge te leggen met het oog op eventuele penalty’s? Worden bijvoorbeeld zekerheidjes als Jasper Slaghekke of Dylan Kuipers nog ingebracht om een penalty te nemen? Lochem zet in de slotfase nog aan maar de echte energie ontbreekt. De rood-witten van Hielke aan de Stegge toonden een ijzersterke mentaliteit en zonder eigenlijk nog echt hele grote kansen weg te geven ging de wedstrijd richting penalties . 

In de zenuwslopende penaltyserie is het aanvoerder Martijn Poppink van Fleringen die als eerste zijn verantwoordelijkheid neemt. Raak! Thomas Van der Worp is namens Lochem de eerste nemer maar schiet de bal hoog over. Gijs Koopman schiet hard raak voor Fleringen en Lars Boonk doet hetzelfde voor Sportclub Lochem. Bram Meen loopt als derde naar de strafschopstip. Ook raak! De derde strafschop van Sportclub Lochem wordt binnengewerkt door Jesse Boonk. Steven Schepers is de man die de vierde strafschop mag gaan nemen en schiet onberispelijk raak. Als Siebelink namens Lochem hetzelfde doet komt het aan op Wout Booijink, de linksback van Fleringen. Wout speelde een goede wedstrijd. Fel in de duels, geen gekke dingen en regelmatig drang naar voren. Wout zegt niet veel. De Fleringse man van weinig woorden. Maar als erom gevraagd wordt kun je op hem bouwen. Als Wout Booijink achter de bal gaat staan dan weten ze in Fleringen dat het goed komt. En zo geschiedde. De aanloop was kort, de linkervoet ging naar de bal en de derbystar verdween onhoudbaar achter Gertjan Kuiper. Dolle vreugde in het rood-witte kamp. Fleringen naar de finale van de nacompetitie! 

Een unieke prestatie voor de mannen van Hielke aan de Stegge. Wie had ooit kunnen denken dat Fleringen mag gaan spelen om promotie naar de derde klasse? Zondag 19 juni zal de beslissing vallen als Fleringen op neutraal terrein de laatste wedstrijd zal spelen tegen SV Delden. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op het sportpark van Saasveldia. Zien we u daar? Onze jongens verdienen dit! 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer