In beeld: DOS ’37 degradeert naar 2e klasse

Met 21 punten was DOS ’37 veroordeeld tot de nacompetitie, waarin het in een thuiswedstrijd tegenover Veensche Boys stond, de nummer drie uit de 2e Klasse G. 1-2 na verlenging voor de blauwhemden uit Nijkerkerveen betekent voor DOS het onvermijdelijke: Degradatie.

Foto’s: Jeroen Tempert

Het waren heerlijke omstandigheden voor een pot voetbal. Al in de tweede minuut kwamen de Vriezenveners op een 1-0 voorsprong door een goede voorzet van Job Derksen. Uiteindelijk was het Ronald te Morsche die de 1-0 op het scorebord bracht. Een goed begin voor de thuisformatie van Jeroen Niks.

Vertrekken

DOS ’37 had de intentie om vroeg druk te zetten op de Veensche Boys. Na een wat mindere fase kreeg Menno Kamphuis in de 24ste minuut de uitgelezen kans om de 2-0 te maken, maar zijn schot belandde recht op de keeper. Het spel golfde op en neer aan beide kanten en scheidsrechter Jeroen Gidding uit Arnhem tolereerde geen commentaar op zijn beslissingen en gaf daarom Job Derksen geel en vervolgens vlak voor rust in de 42ste minuut nogmaals geel, voor een overtreding op de rechtsbuiten van de Veensche Boys. Hij kon vertrekken en DOS ’37 moest met tien man verder in deze wedstrijd. Ruststand: 1-0 voor DOS.

Gelijkmaker

Veensche Boys kwam goed uit de kleedkamer. Dit resulteerde in de tweede helft ook bijna in de gelijkmaker, maar deze werd afgevlagd door de grensrechter wegens buitenspel. De druk van de blauwhemden nam toe, maar tot echt grote kansen kwam men niet. De verdediging stond tot nu toe goed onder leiding van Dennis Boshoeve. Pas een kwartier voor het einde maakte Veensche Boys de gelijkmaker. Door een voorzet en een bekeken steekballetje werd Yannick Bouw vrijgespeeld en met een halve omhaal passeerde hij de goed spelende Patrick Nitert. De stand werd daarmee 1-1 in de 65e minuut. Vervolgens waren er een paar gevaarlijke situaties op het doel van Patrick Nitert en een goede mogelijkheid voor Tijn Herkink.

Protest

Maar hij trapte over de bal en hiermee bleef de stand 1-1 . Na 90 minuten spelen werd het twee keer vijftien minuten verlengen. De goed spelende Dennis Boshoeve moest het veld verlaten en werd vervangen door Maarten Slomp. Die kreeg in de 15e minuut van de verlenging een goede kans, maar deze werd uit de kruising geranseld door de Veensche Boys keeper. DOS ’37 werd wel onder druk gezet in de verlenging, maar dat leverde niet echt veel gevaar op. Maar in de 27e minuut van de extra tijd werd het dan toch 1-2 voor de ploeg uit Nijkerkerveen. Een cornerbal werd binnen gekopt door Danny Brouwer. Enkele DOS-spelers gingen protest indienen bij de scheidsrechter wegens duwen.

Maar het doelpunt werd goedgekeurd. Hiermee was het een feit dat DOS’37 volgend seizoen in de 2e klasse zal spelen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer