Junioren Amicitia trots op unieke dubbele promotie

In een korfbalseizoen dat voor velen allesbehalve normaal verliep, hebben de A1 junioren van Amicitia opnieuw een uitstekende prestatie neergezet. Nadat het team van coaches Gerben de Krey en Marijke Schipper in de zaalcompetitie al promoveerde naar de Overgangsklasse, werd deze keer de veldtitel in de wacht gesleept.

In en tegen directe concurrent Apeldoorn A1 moest het afgelopen zaterdag gebeuren. Amicitia was voorafgaand koploper met één punt voorsprong en was de gehele week al fanatiek in voorbereiding op deze ontmoeting. Het werd een wedstrijd zonder enige spanning, Amicitia was veruit de betere ploeg en ging met een afgetekende 11-20 overwinning en de veldtitel naar huis. En bovendien mag het team komend seizoen ook in de veldcompetitie in de Overgangsklasse aansluiten.

Een unieke prestatie in de clubgeschiedenis, waarop zowel de coaches als de vereniging bijzonder trots mogen zijn. Een geweldige ontwikkeling voor Amicitia, dat nu al de vruchten plukt van een prima technisch jeugdbeleid in de afgelopen seizoenen.

Seniorenselectie Amicitia handhaaft zich in 1e klasse

Beide seniorenteams van Amicitia hebben zich gehandhaafd in de Eerste klasse na de afsluitende laatste competitiewedstrijd. In beide wedstrijden die men speelde stond er niets meer op het spel en was het resultaat ondergeschikt. Amicitia 1 corrigeerde daarmee een slechte eerste seizoenshelft en eindigde op een zesde plaats. Amicitia 2 behaalde een keurige vierde plaats. Spelers en coaches kunnen nu gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer