Special Olympics 2022 in Twente!

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen op 11 en 12 juni worden in 14 Twentse gemeentes maar liefst 25 sporttoernooien georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Almelo is een van de ‘speelsteden’. Lokale verenigingen zijn mede-organisator en zullen er alles aan doen om de deelnemers een onvergetelijke tijd te laten beleven. Van atletiek tot judo en van korfbal tot zeilen, in elke hoek van Twente is het een groot sportfeest tijdens de Nationale Spelen. Iedereen verheugt zich er ontzettend op om alle sporters te zien stralen tijdens hún sportmoment. Want, iedereen is een winnaar!

Dinsdag 7 juni: Torch Run

De Torch Run, waarbij lopers van politie en brandweer de vlam dragen, is het ‘startsein’ van de Special Olympics 2022! De torch gaat dinsdag door heel Twente en is tussen 13.30 en 14.30 uur in Almelo, met een route door de stad welke eindigt bij het stadhuis waar burgemeester Arjen Gerritsen de vlam in ontvangst neemt en waar de vlag van de Special Olympics wordt gehesen.

Badminton en turnen in Almelo

Zaterdag 11 en zondag 12 juni wordt er gesport in heel Twente. In Almelo vinden twee sporten plaats in de IISPA: badminton en turnen, georganiseerd door Badminton Almelo, Triade, CGV Achilles WIL en TON. Daarnaast zijn er leuke side-events, zoals een nijntje pleintje waarbij nijntje zelf ook aanwezig is. Zondagmiddag is de feestelijke prijsuitreiking buiten voor de IISPA, waarbij de burgemeester ook aanwezig is. Kortom; een uniek en geweldig evenement dus kom de sporters aanmoedigen!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer