Sportlust Vroomshoop sluit seizoen af met puntenrecord

Maandag stond de laatste wedstrijd van de lange tweede seizoenshelft op het programma. Voor de Geelblauwen van scheidend hoofdtrainer Ruud Bruns stond er weinig meer op het spel, maar werd er uiteraard gewoon gestreden voor de overwinning waarmee het hoogste seizoenstotaal ooit voor Sportlust in de vierde klasse gehaald zou kunnen worden. Een mooi doel waar de selectie zich de afgelopen weken nog in kon vastbijten.

Voor de wedstrijd kregen de gasten al een kleine domper te verwerken. Tim Spoor bleek door griep niet te kunnen starten en vervanger Thijs ter Grote mocht zich zodoende opmaken voor zijn tweede basisplaats.

Eerste treffer

Nadat Nieuw Heeten het eerste kwartier vroeg probeerden te storen was het Sportlust wat zich daar onderuit probeerde te voetballen. Zo creëerde Sportlust voorzichtig wel wat gevaar richting het doel van de gastheren maar was het pas na een half uur raak. Via een verzorgde aanval over de linkerflank was het Gijs Kleinheerenbrink die Dennis Jozic de diepte in stuurde, nadat hij de keeper net te vlug af was wist Jozic de bal bekwaam bij Toon van Dam te krijgen die eenvoudig de eerste treffer van de middag kon noteren.

Minieme voorsprong

Een kleine tien minuten later was het Nieuw Heeten dat een afvallende bal op de bovenkant van de lat over wist te schieten, in de daarop volgende aanval waren het de Vroomshoopers die de 0-2 op het scorebord konden zetten maar de kopbal van Dennis Jozic schampte de lat waardoor er gerust werd met een minieme voorsprong. In de tweede helft had Sportlust al snel weer de overhand. Via goed positiespel waren de gasten de bovenliggende partij en was het wachten op de 2-0 voorsprong. Deze kwam dan ook na 52 minuten spelen.

Bovenliggende partij

Via links gaf Allard Hankamp een bekeken voorzet die door de keeper volledig verkeerd werd ingeschat en via de sluitpost in het doel belandde. Het was knullig hoe die tot stand kwam, maar gezien het spelbeeld zeker niet minder verdiend. Sportlust bleek ook nadien de bovenliggende partij en had in die fase misschien wel uit moeten lopen na een uitslag die veel ruimer was dan 0-2. Toch was het Sportlust dat de voorsprong uitbreidde. Na een voorzet vanaf links wist Sportlust de bal knap op goal te krijgen. Echter was het de keeper die de bal wist te keren.

Handelend optreden

Uit de daaropvolgende corner was het Jozic die het nest wist te vinden; 0-3 tussenstand. Wel werd het spel van de Vroomshoopers toen slordiger en zonder dat de gastheren er aanspraak op maakten werd een vrije trap middels een knappe kopbal tot doelpunt gepromoveerd. De spanning kwam zodoende zonder dat het nodig was toch weer terug. Tien minuten voor tijd kwamen A-junioren Thijs Wekamp en Jorn, Allard en Thijs ter Grote nog vervangen. Frank Dubbink moest in zijn laatste wedstrijd nog een enkele keer handelend optreden maar in de problemen kwam Sportlust niet meer.

Zo kwam er een einde aan een lang seizoen voor Sportlust Vroomshoop. Het eerste elftal mag mede door het hoge aantal fysieke problemen dit seizoen terugkijken op een prima resultaat met een plek in het linker rijtje en recordaantal van 39 punten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer