VV Manderveen nog niet op scherp voor de nacompetitie

Op tweede Pinksterdag stond het affiche VV Bentelo – VV Manderveen op het programma. Voor Manderveen was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie er eentje om snel te vergeten. De generale repetitie voor de nacompetitiewedstrijd tegen SV Bredevoort van aankomende zondag ging met maar liefst 4-0 verloren.  Met een ietwat gehavende voorhoede trad Manderveen aan tegen de op en top gemotiveerde thuisploeg. Deze zou bij een overwinning namelijk, net als Manderveen, in de nacompetitie mogen spelen. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Manderveen had het balbezit, maar kon er nadat het in de eerste minuten twee grote kansen had gemist, weinig mee uitrichten. De thuisploeg concentreerde zich op het toeslaan vanuit de counter en dat lukte heel behoorlijk. Twee opbouwende fouten werden kort na elkaar afgestraft waardoor er na een half uur tegen een 2-0 achterstand werd aangekeken. Toen er kort voor rust opnieuw een fout in de Manderveense defensie werd afgestraft was de wedstrijd gespeeld. Bentelo zat op rozen en ging met een 3-0 voorsprong naar de kleedkamer; ruim voldoende om zich te verzekeren van een plek in de nacompetitie.

Na de rust werden er enkele wijzigingen doorgevoerd. Wisselkeeper Kay Huzink zag zijn getoonde inzet op de trainingen beloond worden met de eerste minuten van dit seizoen en ook jeugdspelers Milan Kempers en Wout Geerink maakten minuten. Dit zorgde ervoor dat het spelbeeld veranderde ten positieve van Manderveen, al werd er opnieuw niet doeltreffend afgedrukt. VV Bentelo deed dit in de laatste seconden wel. Een inzet van buiten het strafschopgebied werd goed gekeerd door Kay Huzink, maar 10 seconden later was hij toch kansloos op een harde inzet in de korte hoek. Met deze 4-0 overwinning verzekerde Bentelo zich van de vierde plaats in de compeitie, voor Manderveen had de nederlaag geen gevolgen; het blijft tweede. Voor Manderveen is het te hopen dat het de nacompetitie ingaat met een andere instelling, Bentelo was simpelweg scherper en agressiever in de duels. Manderveen treft zondagmiddag om 14:00 het Gelderse Bredevoort.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer