Wies Bekhuis en Brecht Piersma winnen het eerste Nightwatch Eredivisie Beach

Het pinksterweekend in Heerlen stond in het teken van Beachvolleybal waarbij het eerste Eredivisie Beachtoernooi van start ging. De organisatie sportworx en de gemeente Heerlen had het centrumplein omgetoverd tot een waar beachvolleybal arena. De dames starten op de zaterdag waarbij de finale dag op zondag plaatst vond, bij de mannen was het schema in z’n geheel één dag opgeschoven. De 12-best geplaatste teams begonnen zaterdagmorgen hun eerste poulewedstrijden. Voor Wies en Brecht was deze wedstrijd nog even wennen, ze verloren deze met 2-1 waarbij het beachvolleybalspel goed was, alleen werden er teveel foutjes gemaakt, waarvan de tegenstanden dankbaar gebruik maakte.

De 2de wedstrijd was een overtuigende en klinkende overwinning met 2-0. Er was zelfvertrouwen , mooie verdedigende acties waarbij een aanvallende score het resultaat werd. De zon scheen in Haarlem, de slippers konden uit de tas en de terrassen stroomden vol, er was gezelligheid en topsport, wat wil je nog meer. De kwartfinales werden bereikt door Bekhuis/Piersma, en deze wedstrijd stond om 15.00uur op het programma. In deze kwart finale werd het goede spel doorgezet van de 2de poule wedstrijd. De goede passes en de daarop volgend setjes werden den aanvallen genadeloos tegen de grond gewerkt. Met setstanden van 21-18 en 21-16 waren de halve finales een feit.

De halve finale werd om 13.00uur gespeeld om dat de mannen ’s morgens de poulewedstrijden gespeeld hebben. In deze halve finale ging het niveau duidelijk omhoog waarbij er prachtige punten werden gescoord voor beide teams. De eerste set ging verloren met 16-21. Er werd goed gespeeld, maar er werden onnodig een aantal punten weggegeven. De 2de set daarin tegen stelden Bekhuis/Piersma orde op zaken en werd er gewonnen met 21-5. In de 3de en beslissende set was het nog even spannend maar bij de big-points werd het verschil gemaakt en trokken Bekhuis/Piersma de set en winst naar zich toe met 15-12.

Finale vrouwen, dit was een onderonsje tussen de zussen Brecht en Emma Piersma, aan de ene kant van het net samen spelend met Maxime van Driel en aan de andere kant, Brecht spelend met Wies Bekhuis. Het was een finale zoals deze hoort te zijn, met prachtig top beachvolleybal. Het was een spannende strijd tussen de 2-teams waarbij Brecht Piersma en Wies Bekhuis aan het langste eind trokken (2-1) en daarmee het eerste Nightwatch Eredivisie Beach toernooi in Heerlen op hun naam schreven. Bij de mannen schreven Stefan Boermans en Matthew Immers dit toernooi op hun naam.

Foto’s: Pims Pictures

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer