Zaalvoetballers Excelsior ’31 verrassen met winst tegen ZVG/Cagemax

Afgelopen vrijdagavond speelden de zaalvoetballers van Excelsior ’31 de voorlaatste competitiewedstrijd in de eerste divisie tegen het hooggeplaatste ZVG/Cagemax. De Rijssenaren speelden een goede wedstrijd tegen de nummer drie van de competitie en wonnen uitduel verdiend met 3-5. Uitblinker deze avond was keeper Tim Paalman.

Na vier nederlagen op rij zat Excelsior ’31 in de hoek waar de klappen vielen. Maar vrijdag herpakte de rood-witten zich. In de eerste helft liet het de thuisploeg het spel maken, maar de grootste kansen waren er voor Excelsior. Door een doelpunt van Henk Lankamp ging het met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de thee werd er meer gescoord en was Excelsior ’31 succesvoller in de afronding na mooie aanval combinaties. De equipe uit Rijssen speelde als een hecht collectief, maar zag bij een 0-2 en 1-3 voorsprong de thuisploeg tot tweemaal toe een aansluitingstreffer maken. De thuisploeg was echter niet bij machte om langszij te komen, want Excelsior kon deze avond vertrouwen op doelman Tim Paalman (op het laatste moment toegevoegd aan de selectie). Met een aantal fraaie reddingen voorkwam de jonge sluitpost zekere tegendoelpunten.

Ver in de tweede helft liep Excelsior ’31 door doelpunten van Jan Borghuis en Cor Pongers uit na een 2-5 voorsprong. Kort voor tijd moesten de Rijssenaren nog wel een derde tegendoelpunt incasseren, maar met uiteindelijk een 3-5 overwinning kon het met een goed gevoel huiswaarts keren. Aankomende vrijdag 10 juni staat de laatste speelronde in de eerste divisie op het programma. Excelsior sluit dan het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen LZV/Kuypers. Het duel in Sporthal de Reggehal begint om 20.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer