Boermans pakt titel voor het oog van vrienden en familie in Almelo

Afgelopen weekend barstte de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach los in Almelo. Almelo is al jaren niet meer weg te denken als speelstad van de meest prestigieuze beachvolleybalcompetitie van Nederland. Lokale held, en één van de grote blikvangers binnen het Nederlandse beachvolleybal momenteel, Stefan Boermans ging er met de titel van door.

Foto: Pim Waslander

Almelo was afgelopen weekend het strijdtoneel van de Nightwatch Eredivisie Beach. Met een mooi Centre Court op het Marktplein en twee bijvelden bij Zwembad het Sportpark. Spannende wedstrijden wisselden zich af met minder spannende wedstrijden. Zo waren Stefan Boermans en Matthew Immers voor het oog van het thuispubliek dit weekend oppermachtig. Ondanks dat de zon niet helemaal door kwam, werd het een geweldig beachvolleybalfeest in Almelo.

Boermans/Immers oppermachtig

Bij de mannen waren het Stefan Boermans en Matthew Immers die de dienst uitmaakten. De duo van Beach Team Nederland stroomde op zondag in de kwartfinales in, nadat ze op donderdag werden uitgeschakeld in het Elite16-toernooi in Gstaad. Immers en Boermans lieten direct zien waarom zij het voorrecht verdienen om later in het toernooi in te stromen. Geen moment kwamen zij in de problemen en in de kwartfinale werd zelfs een set met 21-1 gewonnen.

Het was dan ook voor niemand een verrassing dat de twee zich in de finale mochten melden. Daar kwamen ze Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer tegen, die in een spannende halve finale Thijmen Heemskerk en Mick Toet te slim af waren. Ook in deze eindstrijd zijn Stefan Boermans en Matthew Immers geen moment in de problemen geweest. Met 21-14 en 21-15 was het Boermans die de titel voor het oog van zijn vrienden en familie in Almelo binnen sloeg. Het brons ging wederom naar Joris Berkhout en Rik van Solkema, die nu al vier van hun vijf toernooien op het podium hebben gestaan.

Bron: Volleybal.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer