Een zomerse beachweek in Almelo

Het komt er weer aan! Op zaterdag 9 en zondag 10 juli wordt de vierde editie van de Eredivisie Beach gespeeld in Almelo, dit jaar met nieuwe hoofdsponsor onder de naam Nightwatch Eredvisie beachtour! Een week lang, van maandag 4 t/m zondag 10 juli, staat het Marktplein van Almelo én de beachvelden van Het Sportpark Almelo in het teken van beachsport! De Eredivisie wordt op 9 en 10 juli gespeeld. In de week voorafgaand aan de Eredivisie zijn er diverse activiteiten en toernooien op het zand. Tijdens het eredivisieweekend komen de 12 hoogst geklasseerde dames- en herenduo’s weer in actie. Kom heerlijk in de zon op het terras genieten van dit grandioze beachspektakel!

Eredivisie Tour

De Nightwatch Eredivisie Beachtour is de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen. Spelers en speelsters verzamelen rankingpunten door resultaten te behalen tijdens de toernooien waar zij aan deelnemen. Almelo is één van de acht speelsteden van de Eredivisie beachtour. De afgelopen drie edities waren een enorm succes. In 2021 was het decor van de Eredivisie beachtour echt prachtig met de nieuwe havenkom bij de binnenstad. Dit jaar zal dat nog beter tot z’n recht komen door de verbinding met het havenfestival. Welke spelers en speelsters naar Almelo komen is nog niet bekend. Het lijkt er op dat er wederom een buitenlands duo naar Almelo komt. Helaas zal de lokale held, Stefan Boermans, er waarschijnlijk niet bij zijn. Hij probeert in hetzelfde weekend zijn titel te verdedigen op het hoog aangeschreven 4-sterrentoernooi in Gstaad.

Diverse beachtoernooien

Vorig jaar werd het horecatoernooi voor het eerst opgenomen in het programma van de beachweek. Dat was na 2 jaar corona natuurlijk een behoorlijk spektakel. Ook dit jaar zal er op maandag en dinsdag een horecatoernooi gespeeld worden. Aanmelden voor dit toernooi is nog steeds mogelijk. Op donderdag 7 en vrijdag 8 juli wordt weer het bekende Bedrijvenvolleybaltoernooi gespeeld. Dit toernooi groeit elk jaar weer en daarom is besloten om het op twee dagen te organiseren. Vrijdag 8 juli zit inmiddels vol maar er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor donderdag 7 juli.

Een week lang zomeractiviteiten voor heel Almelo

In de week voorafgaand aan de Eredivisie worden er verschillende activiteiten georganiseerd op het Marktplein van Almelo én de beachvelden van Het Sportpark Almelo. Van beachclinics voor de basisschooljeugd tot aan beachrugby en van nijntje pleintje tot aan Fitstap. Voor alle doelgroepen is er wel iets mogelijk op het zand in de binnenstad. Benieuwd naar het programma? Neem dan even een kijkje op de website,  www.beachalmelo.nl

Havenconcert

Dit jaar is er weer een combinatie gemaakt met het havenfestival. Het hele weekend zal het genieten zijn om het Almelose water en de Almelose binnenstad. Ook zal er dit jaar een braderie zijn dus er is van alles te doen.
Zaterdagavond wordt het programma afgesloten met een havenconcert onder leiding van muziekvereniging de Eendracht uit Almelo. Dit concert zal zaterdag na het programma van de Eredivisie en het havenfestival rond 20:30 beginnen en is gratis te bezoeken. Wil je dit spektakel meemaken vanaf een mooi plekje op het terras? Dan is het advies om op tijd te komen.  

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer