Heracles rekent voor rust al af met ADO Den Haag

Heracles Almelo is het seizoen 2022/2023 begonnen met een ruime overwinning op ADO Den Haag. Samuel Armenteros (2x), Marko Vejinovic en Nikolai Laursen namen in een opwindende eerste helft de treffers voor hun rekening. Armenteros miste in de tweede helft nog een strafschop. De formatie van John Lammers kende een uitstekende start. Marko Vejinovic opende in de vierde minuut de score met een schitterende vrije trap van buiten de zestien.

Het scheelde weinig of de 2-0 was twee minuten later gevallen. Justin Hoogma stuurde Emil Hansson weg met een prachtige pass maar de linksbuiten stuitte op Hugo Wentgens. Heracles Almelo bleef het initiatief houden en de tweede treffer volgde in de 22ste minuut. Slordig uitverdedigen aan Haagse zijde bracht Samuel Armenteros in scoringspositie en de Zweed benutte het buitenkansje optimaal door de bal in de verre hoek te schuiven. Nikolai Laursen kreeg zes minuten later een dot van een kans op de 3-0. De Deen schoof oog in oog met Wentgens slordig naast waar afspelen op de meegelopen Anas Ouahim en Emil Hansson ook een optie was geweest. De 3-0 volgde in de 34ste minuut. Anas Ouahim zette Samuel Armenteros met een listig steekballetje voor Hugo Wentgens. De spits verschalkte de doelman met buitenkantje links.

ADO Den Haag kreeg in de 44ste minuut zijn eerste kans. Xander Severina stuitte van dichtbij op Michael Brouwer. Nauwelijks een minuut later liet Heracles Almelo de 4-0 aantekenen. Emil Hansson glipte langs zijn tegenstander en Nikolai Laursen ramde de bal van dichtbij binnen.

Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam van ADO Den Haag. Max de Waal mikte in de vijftigste minuut ruim naast. Samuel Armenteros was in de 58ste minuut dichtbij zijn derde treffer. De aanvaller brak door de Haagse defensie maar stuitte op Hugo Wentgens. Armenteros kreeg drie minuten later een nieuwe kans en deze keer vanaf elf meter. De Zweed zag zijn inzet gestopt worden door Hugo Wentgens. Heracles Almelo speelde daarna de wedstrijd gecontroleerd uit. ADO Den Haag werd in de 82ste minuut nog een keer gevaarlijk via Jordy Wehrman maar diens inzet was een prooi voor Michael Brouwer. Thomas Bruns probeerde het in de 85ste minuut van grote afstand. Hugo Wentgens wist het schot te pareren.

Bron: website Heracles

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl