Schröder Masterclass: ‘Een pareltje op evenementenkalender’

Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing & communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die rol haar debuut bij de Schröder Masterclass, omdat deze vorig jaar net als in 2020 vanwege ‘corona’ niet kon worden gehouden. De 32-jarige Bornse, die een zelfde functie vervult in haar woonplaats, is ondertussen echter voldoende bekend met het fenomeen. “Het is een beeldbepalend en onderscheidend evenement voor Tubbergen, waarbij zo’n beetje alle inwoners betrokken zijn. Een pareltje.”

Het initiatief van de broers Schröder, ontstaan vanuit hun passie voor de paardensport, is ondertussen uitgegroeid tot een gebeurtenis waarop heel Twente trots kan zijn. “Dat maakt het extra mooi”, aldus Corine Hofstra. “Ik ben trouwens toch verbaasd over het aanbod aan mooie evenementen in deze regio”, voegt ze eraan toe. “ Je vindt hier rust en stilte en kunt ook naar hartenlust wandelen en fietsen. Het is allemaal erg zen. Maar als je wilt kun je ook veel bruisende feestjes meemaken, in elk kerkdorp is wel wat te doen.” Ze weet dat de Masterclass een dusdanige aantrekkingskracht heeft, dat tal van toeristen er graag een aantal dagen Tubbergen of omgeving aan vastknopen. “Maar toeristen zijn ook de mensen die hier alleen op dinsdag komen kijken en later terugkeren omdat ze ontdekken hoe mooi het hier is.”

Corine Hofstra prijst zich gelukkig dat het evenement na een onderbreking van twee jaar weer op de agenda staat. “Iedereen heeft er zin in elkaar na twee jaar weer te ontmoeten en bij een feestje te zijn. Je voelt de gastvrijheid en de relaxte sfeer die er hangt. Eigenlijk is het gewoon uniek dat zoiets nog kan in deze tijd. En paardensport past natuurlijk ook heel goed bij een plattelandsgemeente als Tubbergen.” Ze besluit: “Alles speelt zich  af op zo’n klein rondje, maar alles eromheen profiteert er van mee. Zoals de winkeliers, de horeca en de verhuurders van fietsen. Dat ruiterbal voegt nog wat extra’s toe. Het werkt alles bij elkaar magnetisch, daar wil je onderdeel van zijn.”

Tekst: Willem Pfeiffer van Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer