Schröder Masterclass: ‘Zaterdag een echt familie-evenement’

Binnen het bestuur van de organisatie van de Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger als lid van de technische commissie verantwoordelijk voor de tribunes rond de piste waarop ongeveer 2.500 bezoekers een plekje kunnen krijgen. Ook regelt hij de deelnemers voor de Ladies Cup en de hoogtesprong op zaterdagavond, probeert hij sponsors te interesseren om het evenement te steunen en verzorgt hij samen met Loes Wielheesen de social media. Jort de Wit: “Die zaterdag is er ooit bijgekomen omdat de tent er toch al op dinsdag stond, maar stond een beetje op losse schroeven. Daarom hebben we een jaar of zes geleden besloten daar weer gas voor te geven en zijn we begonnen met de hoogtesprong. Later is de Ladies Cup er bij gekomen, dat bleek een leuk idee. Er doen steeds meer teams uit de regio mee. Het is op zaterdag nu bijna net zo druk als op de dinsdag. Het is een echt familie-evenement en super toegankelijk, ook voor mensen met een beperking ”

Krullenbaal als muur
De muur, die bij de hoogtesprong in de arena staat, wordt gesponsord door Klein Kromhof Houtvezels uit Daarlerveen. Jort de Wit: “We zijn ooit begonnen met houten palen, maar vanuit het oogpunt van dieren welzijn bestaat de vijf tot zes meter brede muur sinds drie jaar uit  een krullenbaal met zaagselballen. Het onderdeel begint om 19.00 uur en er doen tien tot vijftien combinaties aan mee. Ze springen tot een hoogte van rond de twee meter. Vroeger beginnen hoeft niet, want we hebben een grote hijskraan met licht, zodat er ook gereden kan worden als het donker is.” Na de hoogtesprong is er een show en vanaf 20.30 uur komen de teams in actie, die meedoen om de Ladies Cup. De laatste keer in 2019 hadden we er twintig. Elk team telt twee amazones, van wie de scores bij elkaar worden opgeteld. Hij kan ervan genieten, Jort de Wit. Ooit studeerde hij in Deurne op het nationaal hippisch centrum, via oud-bondscoach Hans Horn kwam hij terecht in Tubbergen. “Ik zeg wel eens dat ik in de verkeerde provincie geboren ben”, lacht hij. “Ik voel me hier prima thuis, ben een echte Transtukker geworden.”

Tekst en foto: Willem Pfeiffer van Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer