Cerny geef FC Twente hoop voor return tegen Fiorentina

FC Twente heeft donderdagavond in de heenwedstrijd van de play-offs van de Conference League een nipte nederlaag geleden in Florence. FC Twente verloor bij ACF Fiorentina met 2-1. Na rust scoorde Vaclav Cerny de aansluitingstreffer na wederom een assist van Gijs Smal. Komende donderdag wacht in De Grolsch Veste de return. De thuisploeg nam direct het initiatief en opende na een minuut de score. Op een kopbal van Nicolás Gonzales was doelman Lars Unnerstall kansloos. De druk van de Italianen bleef aanhouden en FC Twente kwam er heel moeilijk uit. Na een half uur spelen verdubbelde Fiorentina de voorsprong na een treffer van Arthur Cabral.

Aan het begin van de tweede helft kwamen Mees Hilgers en Cerny in de ploeg. FC Twente kwam na rust beter in haar spel en dat resulteerde halverwege de tweede helft in de aansluitingstreffer. Gijs Smal bracht de bal vanaf de linkerkant goed voor op Cerny, die beheerst binnenschoot.

De ruim tweeduizend meegereisde FC Twente-supporters vierden en zagen hun ploeg terugkomen in de wedstrijd. Met verse kracht Christos Tzolis zocht FC Twente de weg naar voren, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

ACF Fiorentina – FC Twente 2-1 (2-0)