Accent FM te horen op de Schröder Masterclass

Meer dan twintig piratenzenders uit de regio Twente zijn sinds vijfenhalf jaar verzameld in één legaal radiostation. Drie dj’s zorgen zondag 14 augustus vanaf 14.00 uur op de dag van de jeugd tijdens de Schröder Masterclass voor de muziek tijdens de Accent FM Roadshow in de feesttent op het in een springpiste omgedoopte kerkplein in Tubbergen. Tom Wichman is een van hen. “Je draait plaatjes omdat het je hobby is. Maar na al die boetes en gezeur en het gesleep met die masten word je een keer wijzer. In 2017 is er een soort bestuur gevormd om legaal te gaan draaien via de Stichting Noord-Oost Twente (Twente TV) onder de naam Accent FM en dat is in de loop der jaren steeds groter gegroeid. Nu draaien we 24 uur per dag gezellige muziek. Door de week ’s avonds en van vrijdag tot zondag zenden we live uit en zijn we te beluisteren op de frequenties 105,0 en 107,1 en via de app op internet. Bij de KPN zijn we ondertussen ook al op tv te volgen, maar dat is nog in de opstartfase.”

‘We draaien tranentrekkers en ook mooie Schallplatten’

In Tubbergen vormt Vassenaar Wichman van het trio deejays met zijn plaatsgenoot Martijn Veldscholten van het door het Radio Piratenteam Vasse verzorgde programma Radio Sensevilla en Arjan Stopel uit Tubbergen van Radio De Vrolijke Metselaar. “We draaien Nederlandse en Duitse muziek uit de jaren tachtig, zoals van Jannes en Andre Hazes. Tranentrekkers, maar ook mooie ‘Schallplatten’. Wel de muziek die je gewend bent van geheime zenders, maar wel met wat meer Engels erbij.” Zelf zat Tom Wichman al achter de draaitafel toen hij een jaar of twaalf was. “Nu ben ik 43 en ik vind het nog steeds hartstikke leuk om te doen. Gewoon gezellig, je draait een paar uur meezingers en piratenklassiekers die iedereen kent. Altijd gezellig. We zijn van de partij op feesten als de Pareldagen in Vasse, Het CSI Twente, soms in cafés en  op locaties als bij de watermolen van Bels.”

Tekst en foto: Willem Pfeiffer van Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer