Mirjam wint damesklassement Hungarian Baja 2022

Op de finaledag van de Hongaarse Baja daalde het kwik naar meer menselijke temperaturen, op het programma van vandaag stonden twee, niet al te lange, specials. Meestal zit dan het venijn in de staart, deelnemen aan de Baja World Cup is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. De Nederlandse Pol hield alles perfect onder controle.

Controle

Tot en met de laatste twee specials had ze alles in de hand en wist zonder kleerscheuren de specials te doorstaan, sterker nog, ze genoot van de laatste wedstrijddag. “Alles klopte, leek wel. Het materiaal heeft me niet is de steek gelaten, mijn assistentie heeft perfect werk verricht en alsof dat nog niet voldoende was, bleek er vanmorgen ook nog eens een verfrissend buitje te zijn gevallen. Af en toe zag ik zelfs regenplassen liggen!”

Derde in FIM-klassement!

Daardoor zag het terrein er compleet anders uit, geen stof van je voorganger waar rekening mee gehouden moest worden. Een fijne afsluiting van de Hungarian Baja 2022 dus. Vol trots laat Mirjam Pol weten dat ze, behalve het damesklassement op haar naam wist te schrijven, ook beslag op de derde plaats in het FIM-klassement heeft weten te leggen.“Dat maakt me wel trots, dat ik gewoon tussen al dat ‘geweld’ en alle mannen gewoon als derde ben gefinisht. Ik ben de Hungarian Baja wellicht niet op spectaculaire wijze begonnen, maar door toch mijn eigen koers te blijven varen heb ik deze wedstrijd met een bijzonder goed gevoel én met het hoogst haalbare aan WK-punten afgesloten!”, laat ze weten terwijl ze alweer onderweg is richting Nederland.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer