OldStars basketbal van start in Almelo

Op 26 augustus zijn alle 55-plussers uit Almelo welkom bij vereniging Uitsmijters om gratis kennis te maken met OldStars basketbal. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 26 augustus kan via Egbert Kamp,  06 – 11 75 00 76 en wbuitsmijters@outlook.com.

OldStars bij vereniging Uitsmijters

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Basketbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis.

Het programma voor de kick-off op 26 augustus

10:00 u. Ontvangst met koffie/thee
10:30 u. Welkomstwoord
11:00 u. Start training met warming-up
12:30 u. Afsluiting met lunch

Na de kick-off op 26 augustus komt de groep wekelijks op vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur bij de vereniging bij elkaar.

Samen fit ouder worden met OldStars

Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen fit ouder te worden. We inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten we ons er voor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Onze beweeginspiratie geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen manier fit te blijven. Zo ervaren zij de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partners Menzis en het Ministerie van VWS. Het doel is dat senioren elkaar ontmoeten om samen verantwoord te bewegen, zodat zij regie houden over hun eigen leven.
Na OldStars voetbal lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen en OldStars hardlopen. OldStars in de wijk en OldStars Vitaal richten zich op doelgroepen in en rondom woonzorgcentra.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer