Schröder Masterclass: ‘Het was een hilarisch leuke tijd’

De maandagavond van de Schröder Masterclass is ingeruimd voor de Golden Oldies, de ruiters en amazones van veertig jaar en ouder. Steevast een leuk onderdeel van het festijn op het Tubbergse kerkplein. Vraag het maar aan bijvoorbeeld Charlotte Steenbeeke, die vier keer deelnam en na een derde en tweede plaats met Weerlicht tweemaal zegevierde met de schimmel Bommel. “Het was een hilarisch leuke tijd”, kijkt ze erop terug. “Het eerste jaar was ik stik zenuwachtig. Je moest inrijden op gras en dan zo’n kleine piste in met al die mensen eromheen. Mijn hele fanclub ging mee, haha. Maar super gaaf en helemaal als je wint. Dat is toch het leukste…” Na haar eerste deelname besloot ze aanvankelijk niet meer mee te doen. “Maar ik liet me toch weer overhalen. In elke ronde worden de hindernissen wat hoger, uiteindelijk zijn ze geloof ik 1,30 meter hoog. Tja, als je foutloos blijft ga je er ook voor, dan komt toch je winnaarsmentaliteit weer boven. Ik ga niet alleen voor de fun op een paard zitten.”

‘Jos Lansink eindigde achter mij, ik was zó trots op mezelf’

Nadat ze vanaf haar vijfde jaar op een pony kwam te rijden, stapte ze op haar zeventiende over op de paarden. “Op het Pandoer in Lattrop reed ik voor het eerst in de klasse Z, nadat ik daar al in de klasse M had meegereden. Jos Lansink eindigde achter mij. Ik was zó trots op mezelf…” Maar wedstrijden rijden doet ze, ondertussen 56, niet meer. Zoals ze ook haar functies als secretaresse van rijvereniging De Bögelscamp en van de Twente Cup heeft opgegeven. “Ik ga golfen”, zegt ze resoluut. “Al onze vrienden doen dat al en nu wil ook ik mijn GVB (golfvaardigheidsbewijs, red.) halen. Maar thuis longeer ik nog wel paarden en help ik met het management. En ik ga nog geregeld als coach mee met onze schoonzoon Roderick van den Engh.” Want natuurlijk gaat haar werk op Stal de Jufferbeek, die ze vanaf 1992 met haar zeven jaar oudere zus Mirjam bestiert, gewoon door. “Vanaf 1999 zijn we ook zorgboerderij. Echt super leuk om te doen.”

Tekst en foto: Willem Pfeiffer van Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer