Familie Schröder: Van generatie op generatie

Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. Bij grootvader Bernhard (88) was dat nog relatief beperkt, omdat bij hem thuis de stallen altijd gevuld waren met melkvee en varkens. Paarden waren vooral dienstig aan het bedrijf, bijvoorbeeld om te helpen de akkers mee om te ploegen.

Liever op de rug van een paard

Zijn zoons Ben, Wim en Gerco hadden niet zo veel op met het boeren en klommen liever op de rug van een paard om er zo snel mogelijk rondjes mee te rijden. De erven Schröder aan de Reutummerweg werden omgetoverd in een uiterst modern en uitgebreid hippisch complex. Het drietal maakte internationaal furore in de topsport en handel. Een nieuwe generatie staat inmiddels klaar. Ook de kinderen van Ben, Wim en Gerco zijn behept met het paardenvirus. De een meer dan de ander. En soms een periode wat minder dan anders omdat een andere sport dan favoriet is. Maar stuk voor stuk hebben ze al bewezen op pony’s en paarden prima uit de voeten te kunnen. Dus kijk niet verbaasd op als over een aantal jaren topwedstrijden in binnen- of buitenland worden gewonnen door een van de zes Schröders van de jongste lichting: Lars en Sanne (van Ben), Emma en Floor (van Wim), Lisa en Thomas (van Gerco).

Tekst en foto’s: Willem Pfeiffer van Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer