Wies Bekhuis & partner Queens in Rotterdam

De allereerste Nightwatch Eredivisie King of the Court is afgelopen weekend gespeeld in Rotterdam, op de kade voor de ss Rotterdam. Als Kings werden Erik Nijland en Kyran Versteegen gekroond, bij de vrouwen zegevierden Brecht Piersma en Wies Bekhuis. Het was de eerste van twee Eredivisiestops van het spectaculaire beachvolleybalformat, op 27 en 28 augustus is de volgende in Zutphen. De tour wordt afgesloten met het Nightwatch NK King of the Court in Breda op 3 en 4 september.

Foto: Pim Waslander

Spectaculaire finale voor Bekhuis/Piersma

De vijf teams die de finale speelden en als laatsten overbleven om mogelijk tot Queens gekroond te worden, waren Marly Bak/Bjorna Gras, Esther Cramer/Laura Overwater, Lisa Luini/Serena van der Made, Wies Bekhuis/Brecht Piersma en Annemijn van de Graaf/Daphne Katan.

In de eerste twee rondes waren Bak en Gras met respectievelijk 15 en 18 punten de te kloppen ploeg, in beide rondes lieten zij Piersma en Bekhuis achter zich als tweede. In de finaleronde, waarvoor ook Cramer en Overwater zich plaatsten, sloegen Piersma en Bekhuis op het juiste moment toe. Zij behaalden 15 punten voordat de tijd voorbij was en daarmee claimden zij de allereerste titel van Queens van Rotterdam.

Bron: Volleybal.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer