DOS ’37 wint tweede oefenwedstrijd van Hulzense Boys

Afgelopen zaterdag om 13.00 uur trapte DOS ’37 af voor haar tweede oefenwedstrijd, tegen eersteklasser Hulzense Boys. In Vriezenveen won de thuisploeg het vriendschappelijke treffen met 3-2.

Foto: Jeroen Tempers

In het begin ging het over en weer, waar in de tiende minuut het eerste kansje van de wedstrijd voor Hulzense Boys was. Een niet al te gevaarlijk schot werd door Patrick van den Noort gepareerd. Daarna duurde het weer even voor er een volgende mogelijkheid kon worden genoteerd. In de negentiende minuut trof Hulzense Boys de lat met een kopbal. Uit het uitverdedigen volgde de eerste goede kans voor DOS’37. Ronald te Morsche schoot maar net naast het doel.

In de krusing

Dezelfde Ronald te Morsche kreeg in minuut 26 weer een goede mogelijkheid. Deze werd ingeleid door Sander Thomas, maar Te Morsche schoot de bal net over de kruising. In de 32ste minuut nam DOS ’37 toch de leiding, uit een vrije trap door Sander Thomas. Hij krulde de bal van zo’n 25 meter in de kruising. Daarna zag men nog kleine kansen voor beide ploegen, maar er zou met een 1-0 voorsprong voor DOS worden gerust.

Tweede treffer

Bij aanvang van de tweede helft werden er bij beide ploegen enkele wissels doorgevoerd. Na de pauze kregen beiden ploegen opnieuw kansen, maar deze gingen net naast het doel of werden net over getikt door de sluitposten. In de 53ste minuut maakte DOS’37 de 2-0. Senna Silva van de Veen maakte een actie over de linkerkant en legde vervolgens terug op Ronald te Morsche, die de tweede treffer binnen schoot.

Binnen twee minuten

Nog geen minuut later maakte DOS ook de 3-0. Twan Schoonewille trof vanaf zestien meter doel, en zo was het binnen twee minuten tijd twee keer raak voor de thuisploeg. Ondertussen hadden er weer vele wissels plaatsgevonden bij DOS ’37, waarna er nog een grote kans op de 4-0 volgde. Jari Hellegers kon de bal vrij inschieten, maar uitstekend keeperswerk voorkwam een nog riantere voorsprong voor de gastheren.

Terug in de wedstrijd

Toch kwam Hulzense Boys binnen vijf minuten weer terug in de wedstrijd. In minuut 77 was er de aansluitingstreffer, een afstandsschot van 25 meter verdween achter Gijs Wilharms. Nog geen vijf minuten later werd na slecht uitverdedigen van DOS ook de 3-2 door Hulzense Boys op het scorebord gezet. In de laatste tien minuten werden er door beide partijen nog mogelijkheden gecreëerd, maar er zou niet meer worden gescoord.

Zo zagen de Vriezenveners verbeteringen ten opzichte van de eerste oefenwedstrijd tegen Hellendoorn. De volgende wedstrijd betreft een bekerwedstrijd tegen STEVO. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt in Vriezenveen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer