Den Ham thuis onderuit

Den Ham heeft ook haar tweede duel in de beker verloren. Op sportpark de Rohorst was buurt- en competitiegenoot De Zweef zaterdag met 1-3 te sterk.

De Hammenaren gaven de wedstrijd in het eerste half uur weg. De gasten profiteerden namelijk optimaal van de geboden ruimte en defensieve blauw-witte onoplettendheid. Binnen tien minuten ging de snelle buitenspeler Nick Koopmans er als een haas vandoor en kon simpel de 0-1 scoren. Vijf minuten later werd de score verdubbeld. Sander Kapteijn was het eindstation van een mooie aanval over meerdere schijven en hij kon eenvoudig de 0-2 tegen de touwen schieten.

Het derde doelpunt werd ingeleid door een ongelukkige uittrap van keeper Tim Pekkeriet. Het cadeautje werd door Lars Spijkerman bekeken uitgepakt: 0-3. Terwijl De Zweef volop profiteerde, strandden de gastheren voor rust tweemaal op de uitstekende Nijverdalse goalie. Een schot van Nick Buitenhuis en een vrije trap van Ruben Kelder werden op zeer vakkundige wijze onschadelijk gemaakt. In de tweede helft probeerde Den Ham de bakens te verzetten. Schoten en kopballen van Luuk Kuiper en Thomas Remmink konden echter nog niet voor het gewenste resultaat zorgen.

In de slotfase behoedde Tim Pekkeriet Den Ham voor een nog grotere achterstand met een prima redding. Ver in blessuretijd werd de thuisploeg toch beloond voor het harde werken en het veldoverwicht. De opstomende back Job Kunst had een perfecte voorzet in huis en die werd door Luuk Kuiper tot doelpunt gepromoveerd.