Jan Kuijer

Gelijkmaker buiten blessuretijd redt EHV bij Spandersbosch (4-4)

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag voor hun opening van het nieuwe seizoen in de eerste klasse A met 4-4 gelijk gespeeld bij Spandersbosch in Hilversum. De thuisploeg, die eind vorig seizoen promoveerde met slechts twee nederlagen op de teller, begon brutaal met een offensief, dat EHV vrij rustig liet uitrazen.

Foto: Jan Kuijer

Daarna ontwikkelde zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarin voor de liefhebber niet heel veel viel te genieten, maar die verder alles bood wat hockey zo aantrekkelijk maakt: hoog tempo, wisselende kansen en een spannend scoreverloop. Bij het scheiden van de markt konden beide ploegen punt bijtellen en wat betreft EHV’s trainer-coach Richard van Wezenbeek was dat voor tweeërlei uitleg vatbaar: ‘Als je me vraagt of we twee punten verloren of een punt gewonnen hebben, dan neig ik qua uitgespeelde kansen naar het eerste, maar op inzet, karakter en weerbaarheid is optie twee realistischer.’ De doelpunten van EHV werden gescoord door Han Hoefman, Thomas van Geest, Wouter Nederhand en Stefan Lip, die niet alleen daarom werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer