Twee keer 2-3: NEO wint en verliest in week tijd

Voor NEO was het de week van de twee eerste duels in het bekertoernooi. De ploeg uit Borne wist vorige week drie punten mee te nemen uit Denekamp, maar moest afgelopen weekend het onderspit delven tegen Reutum.

Op wellicht de laatste echt zomerse dag beet NEO  vorige week zondag het bekerspits af in Denekamp. In een van NEO-kant erg slordig duel besliste het Bornse vlaggenschip het duel in de slotfase en keerde met een 3-2 zege huiswaarts. NEO speelde voor de pauze met een matige wedstrijdinstelling en SDC was in die fase meer dan gelijkwaardig.

Slordige eindpasses

Afgelopen weekend creëerde NEO tegen Reutum niet zo heel veel kansen, maar liet het de gelegenheid daartoe ook meermaals liggen. Redelijk goede aanvallen werden besloten met slordige eindpasses, zodat de Reutum-defensie vaak niet eens in actie hoefde te komen. Ook was het tempo aan de lage kant om Reutum vaker pijn te doen. Toen Kevin van der Brug na een half uur NEO met een streep op 1-0 bracht, na goed voorbereidend werk van Jasper Scholten, leek de weg naar een overwinning geplaveid.

Communicatiefout

Niets bleek minder waar, want nadat de gasten eerst nog de lat raakten liet Jaap Kamphuis met een simpele aanval door het midden de gelijkmaker aantekenen. Voor rust werd het zelfs nog 1-2. Een communicatiefout achterin leidde tot een vrije trap op een meter of 16 die werd verzilverd door Stijn Slaghekke, en NEO had minuten later nog alle geluk van de wereld dat een inzet Mark Morskieft nog net van de lijn gehaald kon worden.

Weinig kansen

Na de thee was van meet af aan NEO dat de klok sloeg en de allereerste aanval leverde al bijna de 2-2 op, maar doelman Kevin Tulk redde voortreffelijk. NEO bleef drukken en Reutum kwam in die fase nauwelijks meer in de buurt van de NEO-goal. Zoals gezegd leverde het echter weinig kansen op en Reutum kon de aanvallen vrij makkelijk pareren. Nadat Jasper Scholten na een prachtige aanval verzuimde de 2-2 te maken, scoorde hij korte tijd later wel. Twan Weghorst deed het voorbereidende werk en Scholten schoot de bal in het dak van het doel.

Leerschool

Er was nog tijd voor een winnende treffer, maar die viel aan de andere kant. Reutum kreeg een hoekschop, die in eerste instantie werd afgeslagen, maar opnieuw ingebracht. De NEO-defensie weifelde en Stijn Slaghekke schoot de bal fraai binnen: 2-3. Een harde, maar misschien prima leerschool voor NEO. Een fenomeen dat zich vorig jaar ook wel eens openbaarde kwam nu weer tevoorschijn. Veel balbezit, maar niet uitmondend in een overwinning.

Zware uitdaging

Daarbij lijkt een aantal spelers nog niet helemaal de juiste vorm te pakken te hebben, iets wat overigens in no time kan veranderen. Komende zaterdag om 15.00 wacht NEO een zware uitdaging als het op bezoek gaat bij de nu al gedoodverfde kampioen van de eerste klasse in het zaterdagvoetbal, Quick ’20. De ploeg uit Oldenzaal is bijna terug op het minimaal gewenste niveau, de vierde divisie, vroeger de hoofdklasse.

Misschien kan NEO op sportpark Vondersweijde de nodige aanknopingspunten krijgen om met een goed gevoel aan de competitie te beginnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer