Bram Sanders

Last minute goal tegen Hattem nu wel goed voor EHV-winst (3-2)

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de eerste klasse A met 3-2 gewonnen van Hattem. De thuisploeg, die vorige week buiten blessuretijd al een punt pakte bij Spandersbosch in Hilversum (4-4), maakte de reputatie als ‘Gronau-West’ opnieuw waar door in de laatste minuut de winnende treffer binnen te hengelen.

Daarmee kwam een eind aan een enerverende wedstrijd tussen twee ploegen, die elkaar ooit in de hoofdklasse troffen. Die tijden zijn voorbij, en zullen zeer waarschijnlijk ook niet meer terugkeren, maar dat er wat op het spel stond was wel duidelijk zichtbaar. Beide teams gaven 100% inzet en leverden het maximale aan strijdlust.

Dat het kwartje voor EHV uiteindelijk de goede kant op viel, was voor trainer-coach Richard van Wezenbeek geen toeval: ‘We hebben inderdaad al eerder bewezen dat we pas verslagen zijn als het laatste fluitsignaal geklonken heeft. Die wetenschap hielp ons op de been, het vertrouwen in een goed resultaat bleef nooit ver weg en daarom was dit voor mij geen gestolen overwinning, al kan ik me natuurlijk wel voorstellen dat de druiven voor Hattem erg zuur zijn.’ Dankzij een doelpunt van Wouter Nederhand ging EHV met een 2-1 voorsprong de rust in.

Bram Sanders werd, vooral vanwege zijn drie vrijwel identieke doelpunten (rebounds van strafcorners), gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer