Na een pittige strijd weet Blauw Zwart de punten in Wierden te houden

Zaterdag 17 september om 13.45 klonk het startsignaal van de wedstrijd Blauw-Zwart 1 tegen Rivalen 1.

Al vrij snel was duidelijk dat deze twee teams aan elkaar gewaagd waren. Na 11 minuten stond het 1-1 doormiddel van twee strafworpen voor beide partijen. Hierna werd het vrij snel 1-2 voor Rivalen en bleef de stand een tijdje zo. 10 minuten later wist BZ er 2-2 van te maken. Vlak daarna nam BZ de leiding doormiddel van een doorloopbal. We gingen de rust in met een gelijkstand van 3-3. We hadden door dat dit geen makkelijke pot ging worden, door stimulerende woorden van coach Edgar Korf begon het team uit Wierden met volle moed aan de tweede helft. Al snel werd het 4-4 en vlak daarna stond Rivalen voor met 4-5. De scheidsrechter moest regelmatig fluiten voor een vrije bal of strafworp en wat opviel was dat Rivalen de strafworpen niet onder controle had. BZ liep uit met een 7-5 voorsprong met nog 15 minuten op de klok. Het spel was nog niet gespeeld, want Rivalen kwam terug en toen stond het 7-7 in de laatste 3 minuten. Beide clubs gingen voor de winst en namen niet genoegen met een gelijkspel. Met een welverdiende strafworp nam BZ de voorsprong en bleef vechten om die winst in handen te houden. Rivalen gaf de moed op en BZ scoorde in de laatste minuut nog een doorloopbal en zo was het spel gespeeld.

Nadat de laatste minuut speeltijd was in gegaan floot de scheidsrechter het eindsignaal en was de ploeg uit Wierden de welverdiende winnaar van deze pittige strijd. Beide teams hebben tot het einde gestreden, maar BZ hield de punten in Wierden. Volgende week speelt Blauw Zwart 1 een uitwedstrijd in Vaassen, tegen Regio’72.