NKC 51

NKC ’51 vecht zich naar nipte overwinning op Wit-Blauw

Zaterdag speelde NKC ‘51 haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Na het gelijke spel tegen Sparta kwam Wit-Blauw/Green Organics op bezoek in Nijverdal. De gasten uit Kampen zijn een lastige tegenstander voor NKC ‘51, waar voorheen NKC ‘51 vaak als winnaar uit de strijd kwam. Dat het nu ook een lastige ontmoeting zou worden was vooraf bekend, mede door de herfstachtige weersomstandigheden waardoor de wedstrijd ietwat later zou beginnen. De wedstrijd stond onder leiding van het scheidsrechters duo Dijkman en Winters.

Al snel werd duidelijk dat het voor NKC ‘51 niet makkelijk zou worden om tot scoren te komen. De Nijverdallers kwamen nog op 1-0 voorsprong, maar zagen daarna meerde pogingen de korf uit ketsen. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, maar Wit-Blauw was fortuinlijker in de afronding en liep zo uit naar 1-3. NKC ‘51 trok de stand even later gelijk bij 3-3, liet vervolgens verdedigend steken vallen waardoor er geen voorsprong genomen kon worden. Gedurende de hele eerste helft keek NKC ‘51 tegen aan achterstand en maar liet Wit-Blauw niet verder uitlopen. Via 5-6 en 6-8 werden de kleedkamers opgezocht met een 7-9 ruststand.

Voor NKC ‘51 was het zaak om in de tweede helft verdedigend de zaken beter op orde te stellen. Aanvallend werden er voldoende kansen gecreëerd, maar het rendement was simpelweg niet goed genoeg om het initiatief naar zich toe te trekken. Wit-Blauw opende de score in de tweede helft en liep uit naar 7-10. NKC ‘51 antwoordde snel en bracht het verschil weer naar twee, 8-10. Wit-Blauw behield deze marge tot aan 10-12 waarna NKC ‘51 collectief beter ging spelen. Langere aanvallen met beter verzorgde rebounds zorgden ervoor dat NKC ‘51 weer langszij kwam 12-12. Zowel NKC ‘51 als Wit-Blauw werkten hard voor elke bal, waarin NKC ‘51 steeds vaker duels begon te winnen. Wit-Blauw gaf zich niet snel gewonnen en om en om werd er gescoord tot 14-14. NKC ‘51 kwam weer op voorsprong sinds de 1-0 bij 15-14 en uiteindelijk was het Roy Hofstede die definitief de wedstrijd in het slot gooide bij 16-14. Wit-Blauw wist nog eenmaal te scoren en bepaalde de eindstand op 16-15.

Komend weekeind speelt NKC ‘51 uit in en tegen Heerenveen, aanvang 15:30 uur.