“Een genot om naar te kijken”

FC Twente wist zondag geen resultaat te halen in Heerenveen. In het Abe Lenstra stadion werd er met 2-1 verloren van sc Heerenveen. Ron Jans en Ricky van Wolfswinkel reageerden na afloop tegenover ESPN “We hadden er meer moeten maken”, zei de trainer/coach na afloop van het duel.

Foto: Sportfoto-Oost.nl (archief)

“Het is ongelooflijk dat Heerenveen na de eerste helft met 2-1 voor stond”, vervolgde Jans. “Ze hebben twee keer op doel geschoten. Eerst lag onze linkerkant open (1-1) en daarna namen ze een corner kort (2-1). Wij speelden echt hartstikke goed, het was een genot om naar te kijken. We hadden drie, vier goals moeten maken, maar dat deden we niet. Dit is zo’n wedstrijd waarin het lot niet aan onze kant lag.”

Ook Ricky Van Wolfswinkel zag FC Twente, ondanks de achterstand bij rust, een goede eerste helft spelen. “Je moet het woord misschien niet gebruiken na een verliespartij, maar je voelt je oppermachtig in de eerste helft. Als je zo veel kansen krijgt, moet je er meer maken. Wij maken twee fouten, waar zij uit scoren. Dat mag natuurlijk niet gebeuren”, aldus de geroutineerde spits. “Dan moet je wat meer geluk hebben en beter zijn in de afronding. Toch hebben we te weinig gebracht om die tweede goal te maken. Je gaat met nul punten terug. Dat is ongelukkig, niet lekker.”

sc Heerenveen – FC Twente: 2-1 (2-1)

Scoreverloop

02′ 0-1 (Misidjan)

28′ 1-1 (Van Ewijk)

36′ 2-1 (Bochniewicz)

Gele kaart: Tahiri, Kaib, Van Ottele (allen sc Heerenveen), Smal, Pröpper (beide FC Twente)

Scheidsrechter: Manschot

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Pröpper (75′ Pleguezuelo), Smal, Zerrouki, Kjolo (65′ Ugalde), Vlap (89′ Brama), Cerny (89′ Cleonise), Van Wolfswinkel, Misidjan (75′ Rots).

Opstelling sc Heerenveen: Noppert, Van Ewijk, Van Aken, Bochniewicz, Van Beek, Kaib (84′ Ali), Colassin (62′ Al Hajj), Tahiri, Olsson, Sarr, Van Hooijdonk (84′ Van Ottele).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer