Onnodig gelijkspel voor SVZW

Nieuw seizoen, nieuwe klasse indeling en dus nieuwe tegenstanders in de 1e Klasse E van het zaterdag amateurvoetbal. Go Ahead Kampen en SVZW kennen elkaar goed, vele malen troffen beide ploegen elkaar. Zaterdag moesten de Zwaluwen dus uit naar Kampen alwaar onder leiding van scheidsrechter A.W.G. van Kraay om 15.00 uur werd afgetrapt.

Foto: Johan Gierveld (archief)

Met name de eerste tien minuten gebeurde er weinig, was het meer een kwestie van aftasten en in de twaalfde minuut mochten de gasten uit Wierden een vrije trap nemen op zo’n twintig meter die door GAK-doelman Tim Noordman tot corner werd gestompt. Daaruit knalde Bas ter Hogt een halve meter naast.

Doelpunten bleven uit

De eerste gevaarlijke aanval kwam van Go Ahead, in de 16e minuut. Maar Kelvin Groothand schoot hoog over. Tien minuten later werd een uitval via Wilbert Wessels tot corner verwerkt. Doelpunten bleven uit en ontving Nico Veldman de gele kaart van de goed leidende scheids Van Kraay. In de 29ste minuut was er een enorme kans voor Bas ter Hogt namens SVZW, zijn lob was net te hoog om de 0-1 aan te tekenen.

Naast het doel

Zo ook de poging even later van Jasper Groothuis, die naast het Kamper doel verdween. Een tackle op de sterk spelende Bas Dreierink leverde een vrij trap op, die echter werd geblokt en aan de andere kant schoot Reza Hosseini een metertje naast het doel van Julian Bakker. Go Ahead Kampen kreeg voor de pauze nog twee kansen om te scoren, maar doelpunten bleven uit en dus werd de ruststand 0-0.

Fraai doelpunt

Na de thee geen wijzigingen vooralsnog bij beide teams en was er meteen een gigantische kans voor Nico Veldman die naast mikte, SVZW had daar alle geluk van de wereld. Het antwoord van SVZW volgde in de 49ste minuut toen de uitstekend spelende Lars van Putten een fraai doelpunt in de verre hoek maakte en zijn ploeg daarmee op 0-1 zette. Meteen daarna was er een kansje voor Jasper Groothuis, maar tot scoren kwam hij niet.

Vakkundig en onhoudbaar

In de 53ste minuut besloot SVZW trainer Joram Hendriks tot zijn eerste wissel door eindelijk Yessin Maskoul zijn rentree na langdurig blessureleed te laten maken. Vier minuten na zijn invalbeurt leverde sterk spel van Maskoul de 0-2 op, gemaakt door Jasper Groothuis en verdween de poging van Bas ter Hogt over het Kamper doel.  In de 62ste minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap toegekend op een gevaarlijke plek, die door spits Wilbert Wessels vakkundig en onhoudbaar werd binnen geschoten: 1-2.

De beruchte lijnen

Dubbele wissel bij GAK: Niek van Enk en Nico Veldman werden vervangen door Luuc Knul en Milan Koorman, bij SVZW maakte Jasper Groothuis plaats voor Jesper Middelkamp in de 67ste minuut. Het schot van Kelvin Groothand in de 70ste minuut belandde recht in de handen van SVZW sluitpost Julian Bakker en ontving GAK keeper Tim Noordman geel vanwege het omleggen van Yessin Maskoul binnen de beruchte lijnen.

In het Slot

Dus ook een penalty tegen, die door aanvoerder Robin de Jong benut werd. De stand kwam op 1-3 met nog zo’n twintig minuten te gaan. Meteen hierna kregen de gastheren een vrije trap te nemen, Kelvin Groothandel vond Wilbert Wessels wiens inzet op miraculeuze wijze via Jesper Middelkamp tot corner werd gewerkt.  In de 77ste minuut had SVZW de wedstrijd in het slot kunnen gooien toen Jesper Middelkamp vergat af te leggen op collega Yessin Maskoul en over schoot.

Te veel commentaar

Twee minuten later was Julian Bakker alert op een schot van Wilbert Wessels en even later maakte bij SVZW Bas ter Hogt plaats voor Daan Geerts. Reza Hosseini ontving geel en werd direct vervangen door Rutger Koopman. Vanwege al te veel commentaar op de leiding kreeg ook Kelvin Groothand van Go Ahead nog eens geel voorgetoverd en knalde Wilbert Wessels in de 90ste minuut uit alweer een vrije trap knap de 2-3 binnen.

Loon naar werken

De gelijkmaker viel vrijwel direct daarop bijna, kreeg SVZW invaller Jesper Middelkamp ook nog geel en drongen de Kampenaren wel heel hard aan in die blessuretijd. Loon naar werken, want met 22 spelers in het strafschopbied van SVZW werd de corner uiteindelijk door aanvoerder Dennis van der Wal binnen gewerkt. Eindstand dus toch enigszins teleurstellend 3-3, de blessuretijd duurde voor SVZW net iets te lang.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys, zowaar een derby voor SVZW. Aanvang: 14.45 uur op sportpark Het Lageveld.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer