Promovendus Blauw Zwart 1 staat bovenaan in 3de klasse

Op deze regenachtig zaterdag moet Blauw Zwart 1 hun derde competitie wedstrijd. Na de eerste twee wedstrijden te hebben gewonnen is het tijd voor de wedstrijd tegen Regio’72 1. Dit beloofd een lastige pot te worden. Aangezien Regio gedegradeerd is uit de tweede klasse en Blauw Zwart gepromoveerd uit de derde klasse. Maar Blauw-zwart vertrok met volle moed vanuit Wierden richting Vaassen.

In het begin van de wedstrijd ging scoren wat moeizamer. De kansen waren er wel maar de bal ging er van beide kanten lastig in. Regio’72 begon met een kleine voorsprong van 3-1. Maar na 20 minuten trok Blauw Zwart de wedstrijd weer naar zich toe en hebben vanaf dat moment niet meer achter gestaan.

Wel ging het redelijk gelijk op Regio’72 bleef mee scoren. Maar Blauw Zwart zorgde ervoor dat ze altijd 1 of 2 punten voorstonden. Ze gingen dan ook de rust in met een stand 8-9. In de rust kregen de spelers motiverende woorden van coach Edgar Korf. Het is belangrijk om ons eigen spel te spelen en zelf het tempo te bepalen. Niet meegaan in hun tempo en ervoor zorgen dat we de fouten eruit halen. Op deze manier zouden we de wedstrijd meer naar ons toe kunnen trekken.

Ook de aanvoerder gaf aan dat we hier zeker niet hoefden te verliezen als we het overwicht bleven houden. Met deze woorden ging Blauw Zwart de tweede helft in. En al snel trok Blauw Zwart in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe met een voorsprong van 6 doelpunten. Regio’72 wisselt in het laatste kwartier nog wat ervaren spelers in en wisten hierdoor de achterstand te verkleinen. Echter was de wedstrijd al gespeeld en is Blauw Zwart de tweede helft niet in gevaar geweest. De scheids gaf laatste fluitsignaal met een score van 16-18. Dit betekent dat Blauw Zwart 1 bovenaan staat in de derde klasse.

Aanstaande zaterdag moet Blauw Zwart 1 tegen de hekkensluiter met nog 0 punten uit 2 wedstrijden SDO Schoonoord 1 om 15:30 sportpark ‘t Lageveld in Wierden.