SV Vasse wint openingsduel in de 3e klasse

SV Vasse is na 30 jaar terug in de 3e klasse en trof in de eerste wedstrijd een gelouterde tegenstander in die rang, namelijk RSC uit Rossum. Vasse pakte direct de drie punten en speelde vooral de eerste twintig minuten goed. Uiteindelijk werd het een doelpuntrijk duel, dat eindigde in een 5-3 overwinning voor de blauw-witten.

Vasse begon furieus en al na tien minuten werd de score geopend door Stef Wiefferink na een voorzet van Sam Haarhuis. Niet veel later was het opnieuw raak voor Vasse, Sam Haarhuis schoot een vrije trap knap raak. De blauw-witten waren nog niet uitgeraasd en na 25 minuten stond het al 3-0, opnieuw Sam Haarhuis die ditmaal met een afstandsschot de keeper verschalkte. RSC leek wakker geschud en na een half uur spelen deden de roodhemden iets terug. Uit een vrije trap wist een speler van RSC de bal bij de tweede paal binnen te werken. Vasse had het hierna moeilijk en had geluk dat twee ballen net naast rolden. Ruststand 3-1.

Na de rust drukte Rsc Vasse terug, maar toch was het de thuisploeg die opnieuw wist te scoren. Randy Pegge tikte een voorzet van Rik Wiefferink bij de tweede paal binnen. Het duel was hierna nog niet gespeeld nadat Rsc opnieuw wat terug deed: 4-2. Een kwartier voor tijd gooide Daan Haarhuis het duel definitief in het slot door de 5-2 binnen te schieten. In de laatste seconden werd de eindstand bepaald op 5-3 nadat de bal door eigen verdediging op onfortuinlijke wijze in eigen doel belandde.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer