Beachvolleybalster Wies Bekhuis: “Wat een fantastisch beachseizoen!”

Af en toe terug kijken naar de prestaties die geleverd zijn, is zo gek nog niet! Beachvolleybalster Wies Bekhuis spelend voor Beach Team Nederland te Den Haag blikt kort terug op het afgelopen Beach seizoen 2022.

Begin van dit jaar begint de Tubbergse samen met Brecht Piersma aan een nieuw beachvolleybalseizoen, dit keer niet als blokkeerster maar staat ze achterin het veld om alle ballen van het zand te halen. Een totaal andere discipline, maar snel en bewegelijk zoals ze is, mag dit eigenlijk geen probleem geven. Een nieuw maatje heeft natuurlijk altijd wel tijd nodig om samen aan elkaar te wennen. Maar voor Brecht en Wies ging dit proces heel natuurlijk, zeker niet foutloos maar je zag heel duidelijk een opgaande curve. De start was het NK indoor waarbij de dames verdienstelijk 3de werden, prima prestatie, maar de dames waren niet tevreden.

Een nieuwe toptrainster (Saskia van Hintum) was aangetrokken door de Nevobo om de jongere lichting bij te staan en van de juiste trainingen te genieten. Er moest gewerkt worden om een goede basis voor dit seizoen te leggen. Vol gas, gingen de meiden er tegenaan, en de eerste buitenlandse toernooien stonden al reeds op het programma. In Madrid (Spanje) en Cervia (Italië) werden de eerste Future toernooien gespeeld, een goede samenwerking en mooie ervaringen opgedaan. En de zon scheen daar al rijkelijk, wat natuurlijk heerlijk is voor deze sport.

Start van de Nightwatch Eredivisie toernooien in Nederland, hier wil je natuurlijk goed voor de dag komen. In het Pinksterweekend denderen de dames naar de eerste plaats op het eind van het toernooi, een prachtige opsteker hetgeen direct naar meer smaakt. Het is in ieder geval een mooie generale voor het vroeg in het seizoen geplande Europees Kampioenschap in ons eigen land te Bilthoven en Vlissingen. De eerste dagen werd er goed gespeeld op de Beach velden van Irene Beach te Bilthoven. Vele toeschouwers stonden naast de lijn en zagen dit jonge beachstel prachtige wedstrijden winnen. De finaledag verliep voor de dames teleurstellend met 2x verlies en dus een 4de plek.

Om het vertrouwen weer een beetje de goede kant in te duwen, presteerden de dames weer voor de 2de keer, met de hoogste plek op te podium bij het Nightwatch Eredivisie toernooi in Heerenveen. Mooi volleybal en genieten van de entourage en het prachtige zonnige weer in Heerenveen. Direct door naar Zwitserland om het volgende toernooi te spelen in Zurich, de internationale tegenstand was in dit toernooi erg sterk, maar in de finale werden ook de Australische dames verslaan.

Omdat haar maatje Brecht Piersma tussendoor nog een EK<20 (3de) mocht spelen met Desy Poiesz, was er in Almelo een tijdelijke nieuwe partner, Iris Reinders. Voor Wies was dit thuistoernooi prachtig om te spelen. Heel veel supporters waaronder, familie, vrienden en vriendinnen en buren waren naar Almelo gekomen om deze topsporters aan te moedigen. Een mooie 3de plek was het eindresultaat waar ze goed op terug kijkt. Ook in Utrecht werd met een andere partner gevolleybald, samen met Leanne van Vegten behaalde ze hier weer het podium met een 2de plaats als resultaat.

De Internationale tour werd weer vervolgt, eerst werd Leuven (België) en daarna Myslovice (Polen) aangedaan. Het niveau ging zienderogen omhoog waardoor ze in de beide Future toernooien een hele goede 3de plaats bemachtigen. Prachtige wedstrijden werden gespeeld waarbij de dames elke wedstrijd tot het uiterste moesten gaan. De beloning werd dan ook open armen aangenomen.

Als vervolg werd het Nightwatch King/Queen of the court in Rotterdam gehouden, “the place to be”, was het beachveld onder de Erasmus brug. Op deze prachtlocatie werd ook hier de hoogste trede beklommen. Een mooie generale voor het NK beachvolleybal het weekend erna. Niet dat er iets moet, maar de druk van prestatie leveren zat er voor dit lange weekend wel op. Onder het mom van we gaan er lekker van genieten, blijkt toch het beste uit te komen wanneer de prestaties ook meewerken. Door geen set af te staan in dit hele Nederlands Kampioenschap, mocht de vlag ten top. Een 1ste plek, onwerkelijk goed en zeer dominant beachvolleybal werd er gespeeld door Brecht Piersma en Wies Bekhuis. Zij mogen zich voor een jaar lang Nederland Kampioen noemen bij de senioren.

Van Nederland naar Baden (Oostenrijk) en weer terug naar Nederland werden Katja Stam en Wies Bekhuis aan elkaar gekoppeld voor the King/Queen off court te Zutphen. Het was prachtig om de dames te zien spelen, maar het snelle soms onvoorspelbare spel van deze vorm, werd een 2de plek in de wacht gesleept. De revanche gevoelens waren groot, eindigen met een 2de plek dit seizoen was niet wat de dames voor ogen hadden. Het Nederlands Kampioenschap King/Queen off the court te Breda was de nieuwe uitdaging. Prachtige wedstrijden, en een uitputting slag mochten aan het eind van het toernooi Katja Stam en Wies Bekhuis uiteindelijk de hoogste trede betreden. Nederlands Kampioen Queen off the court. Dit betekende voor Wies Bekhuis de eerste NK dubbel die gehaald kon worden.

Een aantal weken vakantie en nu weer de voorbereiding op volgend seizoen, nieuwe doelen, nieuwe stappen, nieuwe kansen, niet vergeten te genieten en vooruit kijken wat  de toekomst je kan bieden.

Maar…… Terug kijken is zo gek nog niet!

Met dank aan alle sponsoren: IAMOKAYSportTnTwente.nlNews OutsideFuntecGala

Foto’s: Clemens Brughuis Fotografie en Pim Waslander

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer