Amicitia bovenliggende partij tegen DOS-WK

Een memorabele wedstrijd afgelopen zaterdag. Daarvoor moeten we zelfs terug naar de vorige eeuw waar Amicitia voor de laatste keer een competitiewedstrijd speelde tegen DOS-WK. De Enschedese ploeg kende een bijzonder succesvolle periode op het hoogste korfbalniveau in Nederland en deed in de afgelopen jaren een flinke stap terug. De Toyota Drent formatie uit Vriezenveen maakte tussentijds een uitstapje naar de Hoofdklasse veldcompetitie en moet de laatste seizoenen genoegen nemen met een optreden in de Eerste Klasse. En na vele jaren treffen beide ploegen elkaar weer.

In de eerste helft was Amicitia veruit de betere partij en drukte dat ook meteen uit in de score. Na een kwartier spelen leidde de ploeg terecht en comfortabel met 2-7. In de periode tot aan de rust bleven de oranjekragen de bal goed rondspelen en handhaafden zij het verschil (5-10).

Na rust drong DOS-WK meer aan en maakte het gebruik van de ruimte die het geboden kreeg. Amicitia bleef het betere van het spel houden, maar verzuimde de vele kansen af te maken. Tot ruim een kwartier voor het einde bedroeg het verschil vier doelpunten in Vriezenveens voordeel. Daarna bracht DOS-WK de spanning terug in de wedstrijd (13-14). Amicitia herstelde zich op tijd en speelde gecontroleerd naar een terechte 14-16 overwinning. Absolute uitblinker en topscorer bij de oranjekragen was Quinten Landkroon.

Komend weekend speelt Amicitia thuis tegen Apeldoorn om 15:30 uur op sportpark Het Midden.

Reserves Amicitia verliezen van koploper

Amicitia 2 ging zaterdag op bezoek bij DVO/Accountor 4 en verloor helaas afgetekend met 21-11. DVO voert momenteel de ranglijst aan samen met Wageningen 3.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer