Benauwde overwinning Bousema Lochem/JBSCues

De driebandenspelers van het Lochemse/JBSCues hebben zondag in Rosmalen een benauwde overwinning behaald. Halverwege stond de ploeg van Ronny Hazewinkel tegen Postluchtkanalen/De Hazelaar nog gelijk door een overwinning van Stefan Galla op Elwin Hens en een verliespartij van Fans van Schaik tegen Wilco van Wijk. En vooral deze nederlaag was toch wel een verrassing gelet op het goede spel van de Amsterdammer afgelopen week tegen Rick van Beers. In het tweede deel trokken Martin Horn en Johan Loncelle de winst over de streep.

Foto: Jaap Gönning

Stefan Galla kende tot aan de veertiende beurt een uitstekende partij. De Duitser had toen een 18-31 voorsprong maar had moeite om de laatste negen caramboles te scoren. Hij had daar uiteindelijk 15 beurten voor nodig. Hens kwam nog goed terug tot 29 caramboles. Van Schaik keek halverwege al tegen een 22-14 achterstand aan, kwam nog terug tot 25-22, maar trok na 43 beurten 40-25 aan het kortste eind.

In het tweede deel kwamen de spelers van Bousema maar moeilijk op gang. Martin Horn sloeg pas bij de stand 5-7 een gaatje tegen Leslie van Neyen en leidde halverwege met 9-22. Ook in het tweede deel kon de Duitser maar moeilijk in zijn ritme komen. Hij won na 29 beurten met 29-40 en zette zijn team op een 2-4 voorsprong.

Op de andere tafel zagen de toeschouwers met name in het eerste deel bijna een copy van de andere partij. Johan Loncelle stond hier halverwege op een 17-21 voorsprong tegen Marc Celen, maar zat in het tweede deel volkomen vast. Zijn tegenstander liep uit naar respectievelijk 29-23 en 33-28. Maar toen brak er een belangrijke periode voor de Belg aan. Met series van 7, 1, 3 en weer 1 carambole besliste hij na 33 beurten de partij in zijn voordeel. Celen bleef op 37 caramboles steken.

“Ik ben ontzettend blij met deze overwinning. We hebben in het verleden wel vaker punten aan de onderste teams verloren, maar gelukkig brak er toch nog een goede periode voor Johan aan waardoor hij de 2-6 overwinning veilig stelde”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer