Blauw Zwart pakt de eerste punten in de derde klasse

Na een zeer goede voorbereiding was het vandaag tijd voor de eerste competitiewedstrijd voor de Wierdenaren. Voor deze wedstrijd mocht het team van Edgar Korf afreizen naar Oldeberkoop in Friesland. Een onbekende tegenstander voor Blauw Zwart, dus zaak om niet te onderschatten en scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Echter begon de ploeg uit Wierden zwak aan de wedstrijd en lieten zij zich omverblazen door Lintjo. Dit resulteerde in een tussenstand van 5-0 in het voordeel van de ploeg uit Friesland. Toen het eerste doelpunt aan de Wierdense kant viel, begon het geloof en de scherpte in de wedstrijd terug te komen. Een 8-2 achterstand werd omgebogen tot 8-10 in het voordeel van Blauw Zwart, helaas wist Lintjo vlak voor de rust ook de korf nog te vinden.

De kleedkamers werden opgezocht met een stand van 9-10. Na rust wist Lintjo te score voor de tweede helft weer te openen. De beleving en scherpte bij Blauw Zwart zorgde telkens voor een voorsprong die zij 10 minuten voor tijd konden uitbereiden naar 14-17. De scherpte werd echter een beetje verloren en Lintjo wist langszij te komen en de stand gelijk te trekken naar 17-17. De Wierdenaren bleven in een goed resultaat geloven en dit loonde. De goed fluitende scheidsrechter floot af met een stand van 17-19 in het voordeel van Blauw. Zwart.

Nadat de wedstrijd Lintjo 2 – Blauw Zwart 2 ook werd gewonnen door de ploeg uit Wierden was de vreugde compleet. De eerste punten in de derde klasse zijn binnen en dit smaakt natuurlijk naar meer. Volgende week zaterdag mag Blauw Zwart aantreden tegen Rivalen uit Doesburg, er wordt om 13:45 afgegooid op sportpark het Lageveld. De ploeg van Edgar Korf gaat er dan weer vol tegenaan om de punten in Wierden te houden.