Bousema Loche/JBSCues begint met een 6-2 zege op STZ Zundert

De driebandenspelers van Bousema Lochem/JBSCues zijn de competitie met een overwinning begonnen. Thuis werd het tegen bezoekende STZ uit Zundert een 6-2 zege behaald.

Foto: Jaap Gönning

Na de eerste twee partijen stond de formatie van captain Ronny Hazewinkel op een 4-0 voorsprong. Frans van Schaik had deze middag geen kind aan Rick van Beers, 40-23 in 42 beurten, en Stefan Galla, die een moeizaam begin kende met zeven nullen op rij trok na 36 beurten tegen Sam van Etten met 40-35 aan het langste eind. “Ik heb geluk gehad dat ook Sam vanaf het begin niet goed in de partij zat. Daardoor kon ik vanaf de beurten 17 en 18 met respectievelijke series van 4 en 5 caramboles de partij naar mij toetrekken, maar gemakkelijk was het niet”, aldus Galla na afloop. Op de andere tafel stond het halverwege al 21-1 voor Van Schaik (foto) en pas in beurt 33 kwam Van Beers door een serie van 4 in de dubbele cijfers, 11.

Dat de beide teams aan elkaar gewaagd zijn, dat bleek wel in de laatste twee partijen. Thorsten Frings ging sterk van start en had na zes beurten een 9-17 voorsprong op Johan Loncelle. De Belg vocht zich goed terug en kwam in de twaalfde beurt middels een serie van acht caramboles voor het eerst met 26-22 op voorsprong. Frings gaf zich niet zomaar gewonnen en het talrijk opgekomen publiek zag een spannend slot. In de 14e beurt leek de Duitser met een serie van zes caramboles de partij in zijn voordeel te beslissen, 27-31. Met series van vier en drie caramboles stond hij na zestien beurten zelfs op een 29-38 voorsprong. Loncelle deed met een serie van vier nog iets terug, maar in de 18e beurt finishte Frings als eerste. Loncelle moest er toen nog zeven maken in de nabeurt, maar miste.

Op de andere tafel kende Murat Naci Coklu een uitstekend start met series van 5, 4, 6, 1 en nogmaals 6 en nam een 22-10 voorsprong op Roland Forthomme. De man uit Turkije kende een minder begin van het tweede deel van de partij, waardoor het hier ook steeds spannend bleef. Bij de stand 30-22 na 20 beurten maakte Coklu een serie van zes caramboles. Coklu had voor de laatste vier caramboles nog. Forthomme bleef op 27 caramboles steken. “Ik ben heel blij met deze twee punten want de wedstrijden tegen STZ Zundert kunnen altijd alle kanten op en dat bleek vanmiddag ook weer met misschien een uitzondering van de partij van Frans tegen Rick”, aldus Ronny Hazewinkel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer